•  Paul Pietersma, Karin de Vries en Bart van den Berg kijken uit naar het nieuwe seizoen.
• Paul Pietersma, Karin de Vries en Bart van den Berg kijken uit naar het nieuwe seizoen. Foto: Jan Timmer

TennisClub Krimpen (TCK) klaar voor nieuw seizoen

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De tennisclubs in de regio maken zich op voor een nieuw buitenseizoen. Ook TCK treft haar voorbereidingen. Reden voor een interview met voorzitter Karin de Vries, vice-voorzitter Paul Pietersma en Bart van den Berg, speler van het in de landelijke Topklasse uitkomende eerste herenteam.

De Krimpense club hoopt zondag 27 maart veel belangstellenden te begroeten op de open dag/ledendag, die van 10.30 uur tot 14.30 uur gehouden wordt op het gezellige park aan de Kerkdreef.

”We gaan sowieso een hoop nieuwe gezichten zien”, weet Karin de Vries al bij voorbaat. “Deels zijn dat mensen die de 27ste voor het eerst ons tennispark betreden, maar er is ook een categorie tennissers die hier al een tijdje lid zijn, maar met die we vanwege de coronabeperkingen van de afgelopen twee jaar nog nauwelijks kennis hebben kunnen maken.”

Anders
Corona. Het woord is gevallen. “De sociale gevolgen van de pandemie zijn nog steeds actueel”, stelt Paul Pietersma. “Er kon weliswaar in grote delen van de crisis getennist worden op ons park, maar de typische TCK-gezelligheid in het clubhuis was er vanwege de maatregelen niet. Het was dus ‘anders’ dan we gewend waren. De tennisclub leek een tijdlang noodgedwongen op een ‘sportschool’ waar je binnenwandelt, beweegt en weer vertrekt. Gelukkig zijn we inmiddels weer aanbeland in een 2022-versie van het ‘oude normaal’, maar we merken wel dat we op sommige aspecten vanaf nul moeten opbouwen.”

De afgelopen periode hebben bestuur en vrijwilligers van TCK zeker niet stilgezeten, zo maakt voorzitter de Vries duidelijk. “De banen en de hekken zijn vernieuwd en we mochten enthousiaste jonge versterkingen noteren binnen bestuur en commissies. Daar zijn uiteraard blij mee. Ook prettig was de ledenaanwas de afgelopen twee jaar. Doordat tennis één van de weinige sporten was die je vrij onbelemmerd kon uitoefenen in coronatijd, boekten we een mooie groei.”

Topklasse
Eén ding is zeker níet veranderd bij TCK: de Topklasse status van het eerste zaterdag-herenteam. Het Krimpense keurkorps komt voor het vijfde achtereenvolgende seizoen uit op het hoogste landelijke niveau. “We hopen wederom mee te gaan doen om de landstitel”, zegt speler Bart van den Berg. “We hebben het kampioenschap al twee keer eerder mogen incasseren. Dat smaakt naar (nog) meer!”

Zelf is van den Berg voorlopig nog niet inzetbaar voor het TCK-vlaggenschip. Een hardnekkige polsblessure houdt hem langs de kant. “Ik heb er al een aantal maanden last van”, verzucht hij. “En echte verbetering zit er helaas nog niet in. Ja, da’s enorm balen. Het enige wat ik nu kan doen is mijn ploeggenoten ondersteunen en hopen dat ik later in de competitie nog kan aansluiten.” 

Binnenhalen
Binnen TCK Heren 1 heeft in vergelijking tot vorig seizoen één grote wijziging plaatsgevonden: Joeri Ertner is vertrokken, Jasper Baggerman heeft zijn plek ingenomen. “Prima jongen, die Jasper”, glimlacht Van den Berg. “Hij past perfect binnen onze ploeg, want: geen kapsones en geen fratsen. Gewoon een fijne tennisser.”

Torsten Sollie is andermaal de kopman binnen de TCK-formatie. “De beste speler van ons team,” weet Bart van den Berg. “En een zekerheidje als het om het binnenhalen van punten gaat. Zo’n stabiele factor heb je echt nodig als je weer mee wilt doen om de prijzen. En die ambitie hebben we: honderd procent.”

Jan Timmer