• 'Uniek Sporten Uitleen is een mobiliteitsgarantie'.
• 'Uniek Sporten Uitleen is een mobiliteitsgarantie'.

Nieuw: ‘Uniek Sporten Uitleen’ voor mensen met beperking

Algemeen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard start vanaf 21 maart met vier andere regiogemeenten een sportuitleen voor mensen met een beperking. De service, Uniek Sporten Uitleen, zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. 

‘Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitlenen, het is een mobiliteitsgarantie’, verklaart de organisatie achter de uitleen. ‘De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Ook is er tijdens de uitleenperiode technische service en onderhoud beschikbaar. Er geen kosten verbonden aan deze dienst’. 

De sportrolstoel of ander hulpmiddel leent de gebruiker voor minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kan hij/zij een goed beeld krijgen van welke sport bij hem/haar past.

Michiel Bunnik, sportwethouder in Gouda: “Fantastisch dat deze mogelijkheid er nu is. We weten dat mensen met een fysieke beperking minder bewegen en sporten dan ze eigenlijk zouden moeten doen. Om te kunnen sporten is geschikt materiaal belangrijk. Hoe fijn is het dat mensen nu de kans krijgen om eerst iets uit te proberen, zonder dat ze meteen voor een dure aanschaf komen te staan.” 

Vanaf 21 maart is Uniek Sporten uitleen voor in ieder geval drie jaar beschikbaar in de regio. Het initiatief is gecoördineerd door Team Sportservice Zuid-Holland. 

Meer informatie: www.unieksporten.nl/uitleen