• Louise de Jong en David van der Wal in hun nieuwe praktijk.
• Louise de Jong en David van der Wal in hun nieuwe praktijk. Foto: Jan Timmer

Nieuwe praktijk ‘Kinderergotherapie Krimpenerwaard’ houdt open dag

Algemeen

SCHOONHOVEN • Louise de Jong en David van der Wal zijn onlangs ‘Kinderergotherapie Krimpenerwaard’ gestart. Op zaterdag 26 maart is er een open dag voor belangstellenden.

“Kinderergotherapie is voor veel mensen betrekkelijk nieuw, zeker in deze regio,” vertelt Louise de Jong. “Daar willen we graag verandering in brengen, vooral omdat we weten dat deze vorm van zorgverlening sterk kan bijdragen aan het oplossen van problemen van kinderen en jongeren van schoolgaande leeftijd. Onze praktijk staat open voor iedereen tussen de 4 en 18 jaar, die moeite heeft met de fijne motoriek, de verwerking van prikkels (bijvoorbeeld concentratieproblemen, algemene onrust of juist té rustig zijn) of het plannen van zaken zoals huiswerk en andere taken. Met de juiste ergotherapie kun je echt iets voor de kinderen betekenen en ze helpen om gelukkiger te worden.”

Skiongeluk
Dat Louise de Jong ergotherapeut wilde worden, wist ze al op jonge leeftijd. “Toen ik 9 was liep ik een skiongeluk op, met knieletsel tot gevolg. Jarenlang zijn meerdere therapeuten bezig geweest om uit te zoeken wat er nu werkelijk aan de hand was met mijn knie. Toen eindelijk de behandeling startte, bleek de schade al niet goed meer te herstellen. Die ervaring bracht mij ertoe dat ik een vak wilde uitoefenen waarbij ik écht zou kunnen helpen met het oplossen van problemen. Na de afronding van de Havo koos ik voor de studie ergotherapie. En nu heb ik samen met mijn partner David mijn eigen praktijk hier aan de Koestraat 121A in Schoonhoven. David doet alle werkzaamheden op de achtergrond, ik houd me bezig met de behandeling en begeleiding.”

Tijdens haar stages deed Louise al veel ervaring op met kinderergotherapie. Haar succesvolle aanpak en de voldoening van haar werk zorgden ervoor dat de ambitie om een eigen praktijk te starten steeds groter werd. “En nu zijn we écht begonnen”, glimlacht ze. “In een mooie ruimte, bestaande uit een therapiezaal en kantoorfaciliteit. We hebben inmiddels al de eerste kinderen mogen begroeten. Dat er nog velen mogen volgen, want ik wil graag zoveel mogelijk jonge mensen helpen!”

Op zaterdag 26 maart houdt Kinderergotherapie Krimpenerwaard van 10.00 tot 16.00 uur open huis: een ideale gelegenheid voor kinderen en ouders om kennis te komen maken en zich te laten informeren over wat ‘KEK’ voor ze kan betekenen.

David van der Wal: “Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes en de ouders kunnen terecht met al hun vragen. Daarnaast hebben we uiteraard voor iedereen een hapje en een drankje.” 

Meer weten? Kijk op www.kinderergotherapiekrimpenerwaard.nl

Jan Timmer