woensdag 16 maart

Lezing en Proeverij Streekproducten Krimpenerwaard
14:00, Schoonhoven, Oranjeplaats 45B
Streekwinkel Krimpenerwaard houdt in samenwerking met Welzijn Krimpenerwaard, Smaak van de Waard en Streekfonds Krimpenerwaard de smakelijke bijeenkomst ‘Lekker Lokaal’. Tijdens deze bijeenkomst zal Esther van Leeuwe, van Smaak van de Waard, een lezing geven over future food. Streekproducten spelen hierin een belangrijke rol nu en in de toekomst. En aansluitend verzorgt Streekwinkel Krimpenerwaard een mini proeverij en vertelt meer over de opzet van de streekwinkel. Deelname is gratis en aanmelden kan via info@streekwinkelkrimpenerwaard.nl.

donderdag 17 maart

Digitaal café
10:00, Lekkerkerk, Bibliotheek
Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan terecht in de bibliotheek van Lekkerkerk. Vrijwilligers zitten daar van 10:00 tot 11:00 uur klaar om samen met de deelnemer te zoeken naar oplossingen of om op weg geholpen te worden. Aanmelden is niet nodig, stap gerust binnen met het eigen apparaat. Wifi is aanwezig in de bibliotheek en ook de koffie/thee is gratis.

Repair Café 2
13:00, Krimpen aan den IJssel, Het Palet, Rembrandtlaan 37
Mensen kunnen hier bijvoorbeeld een defecte klok, fiets, speelgoed, apparatuur of kleding laten repareren. Het Repair Café is van 13:00 tot 16:00 uur.

Spelavond ’t Wilgegat
19:30, Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Op donderdag 17 maart kunnen liefhebbers weer klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19:30 uur, het rummikubben om 20:00 uur. Uitslag 3 maart: bij rummikubben was Lize de Haay de beste en bij klaverjassen Gijs Schep. Nieuwe deelnemers hartelijk welkom.

Lezing over de familie Bisdom van Vliet
20:00, Bergambacht, gebouw ‘De Tulp’, Burgemeester Huijbrechtstraat 2
Historische Vereniging Bergambacht houdt een lezing over de familie Bisdom van Vliet. De avond begint om 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. De lezing wordt gehouden door de heer Marco Bakker, beheerder van Museum Bisdom van Vliet te Haastrecht. De heer Bakker zal ingaan op de geschiedenis van de familie Bisdom van Vliet: waar kwamen ze vandaan, waren ze van adel, hoe zijn ze zo rijk geworden, had het verleden ook iets te maken met de slavenhandel en nog veel meer. Ook op het leven van de laatste bewoner Pauline le Fèvre de Montigny-Bisdom van Vliet wordt uitgebreid ingegaan. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Film: Woman
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
‘Woman’ is een wereldwijd project dat een stem geeft aan 2000 vrouwen in 50 verschillende landen. Er wordt een licht geworpen op de onrechtvaardigheden waaraan vrouwen over de hele wereld worden blootgesteld. Wat ‘Woman’ echter het meest wil onderstrepen, is de innerlijke kracht van vrouwen en hun vermogen om de wereld te veranderen, ondanks alle moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.artotheater.nl of bij Provence, Haven 63, Schoonhoven.

vrijdag 18 maart

Open les Jeugd Theaterschool
10:00, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Toneelvereniging Arto Post Laboro houdt een gratis kennismakingsles waarin jongeren kunnen kennis maken met de Jeugd Theaterschool. Onder leiding van theatermaker en theaterdocent Ben van Bokhoven gaan aanwezigen ontdekken hoe het is om op het toneel te staan. Ze maken van fantasie werkelijkheid en creëren een eigen spetterend, gek of dramatisch personage. Zo krijgen de kinderen een kijkje in de keuken van toneelspelen bij Arto Post Laboro. Kinderen tussen 9 en 11 jaar zijn welkom van 10:00 tot 11:00 uur, jeugd tussen de 12 en 18 jaar kunnen meedoen van 12:30 tot 14:30 uur.Inschrijven kan via www.krimpenerwaardactief.nl.

Uitvoering Harmonie
19:30, Stolwijk, Het Kwartier
De Stolwijkse Harmonie kan eindelijk weer een optreden verzorgen voor haar donateurs en belangstellend publiek. Op vrijdagavond is de beurt aan de jeugd, terwijl op zaterdagavond het harmonieorkest zal optreden. Ticketverkoop via de eigen kanalen van de muziekvereniging. Info: www.harmoniestolwijk.nl.

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, De Meent
Belangstellenden van harte welkom. Uitslag laatste speelavond: 1. Jelle Cornelissen 5494, 2. Maup Lindenberg 5433, 3. Piet Verdel 5276. Poedelprijs Ria Kapoen 3713. Info: Janny via 0182 385871.

zaterdag 19 maart

Vogelmarkt
13:00, Krimpen aan den IJssel, Vicenza 5
Vogelmarkt bij vogelvereniging 'de Vogelvrienden Krimpen'. Diverse vogels te koop, maar er is ook een loterij en diverse andere aanbiedingen. Informatie over diverse enkelzaden, ongediertebestrijding. Meer info via info@devogelvrienden.nl en www.devogelvrienden.nl.

Uitvoering Harmonie
19:30, Stolwijk, Het Kwartier
De Stolwijkse Harmonie kan eindelijk weer een optreden verzorgen voor haar donateurs en belangstellend publiek. Op vrijdagavond is de beurt aan de jeugd, terwijl op zaterdagavond het harmonieorkest zal optreden. Ticketverkoop via de eigen kanalen van de muziekvereniging. Info: www.harmoniestolwijk.nl.

Lounge 201 - Houseparty
21:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
Cultuurhuis en Grand Café Siep houden een House – Techno Party met podium voor lokaal talent. Josh Hook, B2B, Boelie, DJ Fr!et, DJ Mate, Westblaak en Stripe staan achter de draaitafel. Tickets kosten 19,99 euro en zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

zondag 20 maart

Filmbeeld van Haastrecht anno 2019
15:30, Haastrecht, Theater Concordia
De film ‘Filmbeeld van Haastrecht anno 2019’ draait in Theater Concordia. Deze film is gemaakt in opdracht van de Historische Vereniging Haastrecht en geeft het tijdsbeeld, ons doen en laten, weer van Haastrecht anno 2019. Deze film is gemaakt door Rob de Weger, Janet de Graas, Jurjan Rietveld en Emmy van Harskamp. Gratis toegang. Reserveringen via secretarishvh@gmail.com.

Ierse middag bij Cultureel Cafe Ammerstol
16:00, Ammerstol, Het Gebouw
De traditionele Ierse middag bij Cultureel Café Ammerstol. De muziek wordt verzorgd door de folkband Molly Malone. Daarnaast zijn alle vaste ingrediënten weer aanwezig zoals Iers bier op de tap, fish and chips en een bescheiden whiskeyproeverij. Aanvang 16.00 uur, entreeprijs 5 euro.

Eat & Listen met Nikki & Friends
17:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
Cultuurhuis en Grand Café Siep houden weer een Eat & Listen met Nikki & Friends. Nikki de Hon, 3e-jaars muziek leerling aan het HMD / Codarts te Rotterdam, zorgt samen met haar ‘muziekvrienden’ voor een vermaak tijdens een driegangendiner, geheel verzorgd door Grand Café Siep. Zaal open om 16:30 uur, aanvang 17:00 uur. Tickets kosten 30 euro, inclusief driegangendiner en exclusief consumpties. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

dinsdag 22 maart

Seizoenslunch
13:00, Krimpen aan den IJssel, De Vijverhoek
Bij Inloop de Vijverhoek in Krimpen aan den IJssel is op dinsdag 22 maart om 13:00 uur een seizoenslunch voor mensen die geraakt zijn door kanker. Kosten 3 euro. Mensen die in deze doelgroep vallen kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06 2726 5629.

Bijeenkomst ouderenbond PCOB
14:30, Schoonhoven, De Ark
Bijeenkomst van de ouderenbond PCOB, met een lezing van de heer D. van Scharrenburg uit Barneveld over ‘de tabernakel’. Ook niet-leden van harte welkom.

Kijkje in de keuken bij Zanglust
20:00 Lekkerkerk, Ichtuskerk
Op 15 maart start mannenkoor Zanglust met het instuderen van nieuw repertoire. Op het programma staan onder andere nummers van Daniël Lohues (Als de liefde maar blijft winnen), Lennaert Nijgh (Alles wat ademt), Cy Coleman (Rhytm of life) en Franz Schubert (Im Abendrot).Iedereen (mannen, vrouwen, kinderen) die wel eens wil meemaken hoe het instuderen in zijn werk gaat, is van harte welkom op dinsdag 22 maart om 20:00 uur in de Ichthuskerk, Kerkweg 34 te Lekkerkerk. Voor mannen die overwegen om te gaan zingen bij Zanglust (ook van buiten Lekkerkerk) is dit een mooi moment om kennis te maken. De eerste maand kan vrijblijvend en gratis worden meegezongen, daarna kan er beslist worden om lid te worden.

Ook een agendabericht plaatsen in de krant?
Zelf een agendabericht indienen voor de krant kan via de website www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/activiteit/aanmelden.