Sterk Lekkerkerk verrast nummer 2

lekkerkerk • "Drie pure bonuspunten", oordeelde Lekkerkerk-trainer Dennis Burger over de 1-0 overwinning van zijn ploeg op Alblasserdam, de nummer 2 van de derde klasse C. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door Danny Hoogendoorn. Hij sloeg toe in de 23 minuut. Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil - die komende zomer de overstap naar Lekkerkerk maakt- baalde enorm van de nederlaag; een verlies dat de damdorpers dwingt om een toontje lager te zingen in de kampioensstrijd met de onbedreigde koploper De Alblas. "We hadden in de eerste 25 minuten drie dikke kansen om de score te openen", stelde Schoonewil vast. "In plaats van 0-1 werd het 1-0 en liepen we achter de feiten aan." Lekkerkerk op zijn beurt toonde negentig minuten lang een hartveroverende inzet, zo mocht Dennis Burger vaststellen. "Alblasserdam heeft een goede ploeg, maar wij zetten daar passie tegenover en dat heeft uitstekend gewerkt. Het leverde een lekkere middag op. Heerlijk!"


Cabauw maatje te groot voor Gouderak

gouderak • Na twee winstpartijen op rij vond Gouderak thuis tegen Cabauw zijn Waterloo. De ploeg van trainer Wynoud Slegtenhorst ging met 1-4 onderuit. Een nederlaag waar niets op viel af te dingen, omdat de gasten op alle fronten beter waren dan de Kattendijk-elf. Bij rust was de stand al 0-2, na de pauze kwam Cabauw op 0-3 waarna Bob Olde Heuvelt namens Gouderak met een fraai schot van achttien meter voor 1-03 zorgde. Het slotakkoord was voor Cabauw dat daarmee een comfortabele overwinning boekte.


Herstel Haastrecht met zevenklapper

haastrecht • Na twee gelijke spelen won Haastrecht in en tegen Moordrecht met 0-7. Van enige spanning was geen sprake. De thuisclub loste geen enkel schot op doel, waardoor Haastrecht-doelman Rob de Wit een rustige middag had. Thijmen Raateland, Robert Dongelmans en Rogier Schröder scoorden elk twee keer. Job Vloedgraven maakte de zevenklapper vol. ,,Ik miste zelfs nog een aantal spelers vanwege wintersport,” vertelde Haastrecht-trainer Marco Versloot na afloop. ,,Ik ben blij dat niemand van mijn elftal geblesseerd raakte op het slechte veld. We hadden meer kunnen scoren, maar 0-7 is ok. En we gaan weer aan de leiding. Dinsdagavond halen we in tegen Gouderak.”


Stolwijk op ervaring geklopt

stolwijk • Stolwijk verloor thuis met 2-3 van het Goudse GSV, dat gelukkig op voorsprong kwam, toen de bal uit een hoge voorzet bij de tweede paal in het doel draaide. Verder creëerden beide ploegen weinig kansen meer voor rust. Vlak na de pauze was het wel raak. Corné Versluis bracht de strijd weer in balans. Helaas was dat voor korte duur. "Na een goed Goudse aanval kwamen we opnieuw op achterstand”, vertelde Stolwijk-trainer Robin van der Hulst na afloop. "Een onterecht gegeven strafschop, die benut werd, deed ons de das om. Een Gouwenaar viel in ons strafschopgebied en gilde alles bij elkaar. De arbiter trapte erin en wees naar de stip. Een eigen doelpunt bracht de spanning terug, maar een punt in deze gelijkwaardige wedstrijd was ons niet gegund.”