Gouden Rakker bierfestival

schoonhoven • Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Brasserie Springer in Schoonhoven op zondag 3 april. Dan wordt daar namelijk het bierfestival Gouden Rakker gehouden. Er staan vier brouwers klaar om hun brouwsels te laten proeven. Een nieuw gezicht is brouwerij IJssel, zij brouwen sinds kort stoere bieren. Tijdens het proeven zal het muzikale duo ‘Rox and the John' covers en hitjes spelen. Ook kunnen aanwezigen genieten van de burgers van de Grillmasters van Springer. Er is ook gedacht aan de wijndrinkers: er zal een wijnbar zijn waar vinoloog Margot haar wijnen presenteert. Er proefglazen gehaald worden, om niet achter te blijven bij de bierdrinkers. Het event vindt plaats op zondag 3 april van 13:00 tot 21:00. Tickets zijn verkrijgbaar via www.eventbrite.nl.


Historische film van Krimpen aan de Lek

krimpen aan de lek • Het Historisch Ontmoetingspunt (HOP) in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek verzorgt op vrijdagmiddag 1 april een filmvertoning. Er zijn filmpjes te zien uit de jaren tachtig, die gemaakt zijn door Daan Dijkshoorn. Deze middag worden filmpjes over de volgende onderwerpen gedraaid: blokmakerij de Bode, rijwielhandel v.d. Heul, groenteman v.d. Graaf, het postkantoor aan de Rijsdijk en het twaalf en halfjarig bestaan van de Spar in Krimpen aan de Lek. Het zijn beelden uit de jaren 1985 en 1986 van winkels en bedrijven die er niet meer zijn. Aanvang 14.00 uur in de bibliotheek in het Cultuurhuis, De Markt 201. Van te voren graag aanmelden bij crempene@gmail.com.


Activiteit aanmelden voor agenda

regio • Een activiteit aanmelden voor in Het Kontakt Krimpenerwaard kan online via https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/activiteit/aanmelden.. De redactie plaatst de activiteit dan in de online agenda en zorg voor plaatsing in de papieren krant.