• Hans en Ella Verloop (links) en Jan en Pauline Mijnders (rechts) met hun team.
• Hans en Ella Verloop (links) en Jan en Pauline Mijnders (rechts) met hun team. Foto: Jan Timmer

Nieuwe eigenaar drogisterij Goudsbloem in Krimpen aan de Lek

Algemeen

KRIMPEN AAN DE LEK • Dertig jaar lang runden Hans en Ella Verloop DA Drogisterij De Goudsbloem. Nu gaat de winkel over in nieuwe handen. Jan en Pauline Mijnders zijn per 19 maart de nieuwe eigenaren van de drogisterij/parfumerie in hartje Krimpen aan de Lek. Het echtpaar heeft al een soortgelijke zaak in Stolwijk: Drogisterij Flach.

“Ik kom uit een echte ‘drogistenfamilie”, vertelt Pauline Mijnders. “Mijn opa begon ooit in 1938 met een zaak. In de loop der jaren werden dat er vier. Mijn vader startte in 1986 in het vak, ik twaalf jaar later. En in 2020 namen mijn man en ik Drogisterij Flach over. En nu dus De Goudsbloem.” 

“Een kleine twee jaar geleden raakten we ion gesprek met Hans Verloop”, gaat Jan Mijnders terug in de tijd. “Hij liet ons weten dat hij naar een overnamekandidaat zocht voor De Goudsbloem. Ik was al snel enthousiast. De winkel paste bij ons, vond ik. En voor Krimpen aan de Lek gold het zelfde. Pauline en ik houden van ‘dorps’. We staan dan ook te popelen om hier aan de slag te gaan. In basis zal er niet veel veranderen aan de winkel. Ook bij ons mogen de mensen rekenen op vriendelijke service en een goed en eerlijk advies. Wat wel veranderd is het ‘label’. Dat was DA en wordt nu ‘Bewust Beter’. Van zaterdag 19 maart tot en met woensdag 23 maart is de winkel vanwege de aanpassingen aan interieur en buitenzijde gesloten. Donderdag 24 maart is iedereen weer van harte welkom vanaf 09:00 uur.”

Nieuwe fase

Voor Hans en Ella Verloop breekt binnenkort een heel nieuwe fase in hun leven aan. “We hebben straks alle tijd voor de kinderen, de kleinkinderen en onszelf”, aldus Ella Verloop. “Daar verheug ik me zeer op.” “Het proces naar het afscheid nemen toe heeft een aantal jaren in beslag genomen,” zegt Hans Verloop. “Daar groei je naartoe. Ik heb altijd enorm genoten van dit mooie vak én het ondernemerschap, maar Ella en ik realiseren ons ook dat we allebei 68 zijn. We verkeren nu nog in goede gezondheid. Laten we daarvan genieten. Afscheid nemen werd vergemakkelijkt omdat we veel vertrouwen hebben in onze opvolgers Jan en Pauline Mijnders. Bij hen is de zaak in goede handen. Blij zijn we ook dat onze medewerksters mee zijn gegaan in de overname. Ik kijk straks terug op mooie jaren hier in Krimpen aan de Lek. En dan denk ik niet alleen aan de winkel, maar ook aan mijn tijd als voorzitter van de winkeliersvereniging en de bouw van ons even fraaie als nieuwe dorpshart en winkelcentrum. Wat hebben we daar met z’n allen hard voor geknokt. Het bleek een schot in de roos. Onze winkels hebben niet alleen aantrekkingskracht op klanten uit Krimpen aan de Lek, maar voor mensen van omliggende dorpen Ook daar ben ik trots op.”

Door Jan Timmer