Spirit haalt uit, DCV slaat aanval af.
Spirit haalt uit, DCV slaat aanval af. Foto: 123RF.com

Spirit haalt uit, DCV slaat aanval af

Sport

KRIMPENERWAARD • Spirit rekende zaterdag met zijn ‘wel de bloemen, niet de punten’-trauma. Thuis tegen Sparta trakteerden de spelers zichzelf én het publiek op een overtuigende 4-0 overwinning tegen Sparta.

“Bloemen én punten vandaag”, glunderde trainer Richard van Cappellen. “Dit hadden we zó nodig. We speelden heel aardig en kregen daar regelmatig complimenten over, maar als de overwinningen uitblijven zie je toch wat twijfels ontstaan. Vandaag hebben we ons daar van kunnen ontdoen. Een hele opluchting én super fijn.” In de eerste helft lukte het de Ouderkerkers nog niet om afstand te nemen van het prima voetballende Sparta. Na de pauze gingen de ‘kanaries’ los. Ruben Slooff knalde binnen vijf minuten twee keer raak, waarna ook Niels de Vries en Tim de Vaal de eigen aanhang lieten juichen. Met Van Cappellen glunderend langs de zijlijn. “We hebben onszelf vandaag beloond”, zei hij.

DCV

DCV kwam uit bij CWO een 1-1 deling overeen. Een uitslag waar de Krimpenaren vrede mee konden hebben. Over de eerste helft was trainer Wout Ooms niet erg te spreken. “We begonnen veel te slap aan het duel en kwamen na een kwartier op een 1-0 achterstand”, vond hij. “Gelukkig herstelden we dat in de loop van het duel dankzij een doelpunt van Fievel Meijer in de 55e minuut. We hadden daarna nog wat scoringskansen maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met deze puntendeling. CWO heeft een prima ploeg. Men staat net voor niets derde.”