Kirsten Jaarsma en Simon Fortuyn.
Kirsten Jaarsma en Simon Fortuyn. Foto: Aangeleverd

Simon Fortuyn wordt adviseur Leefbaar in Krimpen en de Krimpenerwaard

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL/KRIMPENERWAARD • Simon Fortuyn, wethouder in de gemeente Lansingerland en tevens inwoner van Krimpen aan den IJssel, start als adviseur van Leefbaar Krimpen en Leefbaar Krimpenerwaard. Fortuyn gaat de beide Leefbaar partijen in de Krimpenerwaard adviseren, onder andere op het gebied van regionale samenwerking, economie, wonen en mobiliteit.

20 jaar Leefbaar

Het adviseurschap valt samen met het 20-jarig jubileum van Leefbaar Krimpen. In 2002 kwamen de Leefbaren voor het eerst in de Krimpense gemeenteraad met vier zetels. Met de jongste telg, Leefbaar Krimpenerwaard, breidt de Leefbaar familie zich verder uit in de regio. Fortuyn ziet een groot potentieel voor Leefbaar Krimpenerwaard. “Samenwerking in de regio is belangrijk, en daarmee ook het grote netwerk van Leefbaar. Met elkaar kunnen we heel veel voor elkaar krijgen. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, wonen en onderwijs. Die samenwerking heb je echt nodig om met elkaar een mooie samenleving te kunnen bouwen.” 

Wensenlijstje

Als inwoner van Krimpen heeft Simon Fortuyn een wensenlijstje: “Krimpen moet vooral groen blijven en veiligheid blijft voor mij altijd een prioriteit. En er moet voldoende woningbouw gerealiseerd worden zodat starters een woon carrière kunnen maken en senioren in hun eigen gemeente kunnen blijven wonen.” Leefbaar Krimpen is in ieder geval blij met de adviseur. Lijsttrekker Kirsten Jaarsma: “We krijgen met Simon als adviseur een berg ervaring én een groot netwerk in de regio mee. En de naam Fortuyn blijft natuurlijk voor altijd verbonden aan Leefbaar.”