ChristenUnie stapelt verhuisdozen

GOUDERAK/KRIMPEN AAN DE LEK • Inwoners van Krimpenerwaard, waaronder veel jongeren, zoeken tevergeefs een woning. ChristenUnie Krimpenerwaard heeft daar afgelopen zaterdag 5 maart aandacht aan besteed. Lijsttrekker Ton van Dorp: “ChristenUnie Krimpenerwaard heeft oog voor de inwoners, en zeker voor onze jongeren en hun hopeloze zoektocht naar een woning.”

Veel jongeren zoeken in Krimpenerwaard tevergeefs naar een woning. De ChristenUnie maakte dit op een originele manier zichtbaar door het plaatsen van tientallen verhuisdozen in Gouderak en in Krimpen aan de Lek. Achter elke doos ziet de partij een inwoner die vastloopt op de woningmarkt. Een groot probleem, want hierdoor moeten jongeren tegen hun wil de gemeente verlaten. Ook jongeren zelf waren aanwezig om het belang van de actie te onderstrepen. “Het gaat immers om onze toekomst. Wij willen straks ook in onze gemeente kunnen wonen ” aldus Joeri Jansen.

Actie PvdA-GroenLinks 

PvdA-GroenLinks Krimpenerwaard hield een soortgelijke actie op de Dam in Schoonhoven. Daar werden kartonnen huizen geplaatst om aandacht te vragen voor de wooncrisis. De partijen zijn vastberaden het woonbeleid een sociale en groene draai te geven. Lijsttrekker Sandro Kovacic: “Het moet afgelopen zijn met het doorgeschoten marktdenken van projectontwikkelaars en vastgoedondernemers.” PvdA-GroenLinks gelooft dat de gemeente meer regie moet nemen over de woningbouw en op zoek moet gaan naar bouwlocaties. 


Krimpenerwaard vangt Oekraïense vluchtelingen op

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de komst van vluchtelingen uit Oekraïne. Er is een projectteam opgezet, die aan de slag gaat met wat de gemeente Krimpenerwaard kan betekenen voor de vluchtelingenstroom die uit Oekraïne gaat komen. Het team gaat op zoek naar opvanglocaties.