Petitie voor kinderboerderij/speeltuin

lekkerkerk • Sanne Bol-Nederlof, inwoonster van Lekkerkerk, is een handtekeningenactie gestart voor een kinderboerderij in haar woonplaats. “Dat lijkt mij een fantastische toevoeging aan ons dorp.”

Nader toelichtend: “Wat ik als ouder van twee kinderen mis in Lekkerkerk, sowieso in de Krimpenerwaard, is een leuke kinderboerderij in combinatie met een speeltuin. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Ik ben een petitie gestart om te polsen of er draagvlak voor is, zodat ik dit idee verder kan uitwerken. Het uiteindelijke plan wil ik indienen bij de gemeente Krimpenerwaard.”
Ze heeft een handtekeningenactie aangemaakt via petities.com (kinderboerderij Lekkerkerk), wat haar inmiddels enkele honderden sympathisanten heeft opgeleverd. Sanne: “Hopelijk komen er nog veel handtekeningen bij.”


Woononderzoek

regio • De SP lanceert het Groot Woononderzoek voor de gemeenten Gouda en Krimpenerwaard. Woningzoekers, huurders en kopers krijgen de kans om hun verhaal te vertellen over hun ervaringen in de wooncrisis: over de lange wachtlijsten voor een woning, hun woon- en energielasten en het onderhoud door de woningcorporatie.

Een goede betaalbare woning is een recht, stelt Robert Brand, voorzitter SP Gouda en Krimpenerwaard: "Dat recht, die zekerheid op een betaalbare woning, is de afgelopen jaren stelselmatig uitgehold. Lange wachtlijsten, hoge huizenprijzen, stijgende lasten, slecht onderhoud: het zijn slechts een paar van de klachten die de SP binnenkrijgt van mensen in Gouda en Krimpenerwaard."
Vervolgens: "Met dit onderzoek willen we een totaalbeeld geven van de problemen in de volkshuisvesting in Gouda en Krimpenerwaard: van het tekort aan woningen tot de stijgende lasten en achterstallig onderhoud." Het woononderzoek is in te vullen op gouda.sp.nl/woononderzoek en loopt tot en met 31 maart.