Zanglust zingt weer

lekkerkerk • Na bijna twee jaar corona-stilstand komt het Lekkerkerks mannenkoor Zanglust weer in actie. 

Zaterdag 12 maart staat gelijk de jaarlijkse winteruitvoering op het programma in Amicitia, aanvang 20.00 uur. Het motto van dit optreden is: ‘Wij zijn blij je weer te zien’. Een nieuw quintet van de muziekvereniging Lekkerkerk verzorgt een intermezzo.

Direct daarna, op 15 maart, start Zanglust met het instuderen van nieuw repertoire. Dit seizoen staan o.a. nieuwe nummers op het programma van Daniël Lohues (Als de liefde maar blijft winnen), Lennaert Nijgh (Alles wat ademt), Cy Coleman (Rhytm of life), maar ook van bijvoorbeeld Franz Schubert (Im Abendrot). Iedereen die wel eens mee wil maken hoe het instuderen van dergelijke vierstemmige nummers in zijn werk gaat, is welkom voor een ‘kijkje in de keuken’ op de dinsdagen 15 en 22 maart (om 20.00 uur) in de Ichthuskerk, Kerkweg 34 te Lekkerkerk. Zanglust repeteert vanaf bladmuziek, maar het kunnen lezen van noten is niet persé noodzakelijk. De eerste maand is gratis ter kennismaking.

Meer informatie: www.zanglust-lekkerkerk.nl


Kerk open voor vredesgebed 

krimpen a/d ijssel • In De Wingerd, Populierenlaan 90a te Krimpen aan den IJssel, wordt donderdagavond 10 maart en dinsdagavond 15 maart, tussen 19.00 en 20.00 uur, stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne. Om 19.30 uur is er een gesproken gebedsmoment.