Documentaire in Alzheimer Trefpunt

krimpen a/d ijssel • Nu de coronamaatregelen zijn afgeschaald kan ook het Alzheimer Trefpunt in Krimpen aan den IJssel weer fysieke bijeenkomsten organiseren. Dinsdagavond 22 maart is de eerstvolgende bijeenkomst gepland. Hierin wordt de documentaire ‘Wat ik nog ben’ vertoond. 

In 'Wat ik nog ben' worden hersenwetenschapper Gerard Smit en zijn gezin gevolgd, vanaf het moment dat Gerard de diagnose alzheimer krijgt. De documentaire laat zien hoe Gerard het vermogen heeft om zich te richten op wat hij nog wel kan, in plaats van op de beperkingen die alzheimer hem meer en meer opleggen. Ook wordt zichtbaar wat de gevolgen van de ziekte doen met Gerard en zijn naasten. ‘Wat ik nog ben' is in 2016 op Wereld Alzheimer Dag uitgezonden, maar is nog steeds actueel en zal voor veel mantelzorgers en mensen met dementie herkenning oproepen.
De bijeenkomst vindt plaats in buurtkamer De Gouden Regen (Gouden Regen 98). De zaal is open vanaf 19.00 uur, waarna om 19.30 uur wordt gestart met de documentaire. Ook Gerards echtgenote Liz Cramer is aanwezig en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Om uiterlijk 21.30 uur is het programma afgelopen. Deelname is gratis, wel wordt belangstellenden gevraagd zich vooraf aan te melden. Dat kan tot en met vrijdag 18 maart door te bellen naar het vrijwilligersloket van KrimpenWijzer, via 0180-515840 (bereikbaar van ma t/m woe tussen 9.00 en 12.00 uur). Mailen kan ook: mantelzorg@krimpenwijzer.nl