Tam Bergambacht morst punten bij WDS

BERGAMBACHT • Bergambacht kwam in Driebruggen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen WDS. De thuisclub speelde veel feller dan de Bergambachtenaren. De Driebruggenaren wonnen de meeste persoonlijke duels. De laatste linie had zich goed ingesteld op de snelle aanvallers van Bergambacht. Na een te forse schouderduw, waarbij Rody Bezemer in het vijandelijke zestienmetergebied ten val kwam, benutte Pieter Meijer de toegekende strafschop. WDS nam geen genoegen met deze achterstand en kwam nog voor rust langszij. In de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. Twan Schmidt kwam in de slotfase eindelijk een keer los van zijn vaste bewakers, maar de laatste man van WDS stopte hem te koste van een gele kaart ‘professioneel' af.

Stolwijk laat het in het laatste kwartier liggen

STOLWIJK • Ruim een uur hoopte Stolwijk op een positief resultaat tegen Hazerswoudse Boys, maar kreeg in de slotfase alsnog met 0-3 klop. In de eerste helft kregen de gasten de beste kansen, maar de Stolkse defensie hield stand. "Jammer genoeg vielen aan onze kant drie spelers geblesseerd uit en ik miste al een aantal basisspelers vanwege wintersportvakanties”, vertelde Stolwijk-trainer Robin van der Hulst na afloop. "In de slotfase was Hazerswoudse Boys ons fysiek de baas. De uitslag is enigszins geflatteerd, maar de beste ploeg heeft gewonnen.”

Ammerstol dichtbij eerste zege

AMMERSTOL • Ammerstol speelde in Waddinxveen met 2-2 gelijk tegen ASW, dat halverwege met 2-0 leidde. "We waren gelijkwaardig aan de thuisclub”, aldus Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong. "Wij hadden pech met schoten tegen de lat en paal van Wilco van Abkoude. In de tweede helft scoorde Van Abkoude snel de aansluitingstreffer en gingen wij weer geloven in een goed resultaat. Na voorbereidend werk van Ryan Heerens en Damian Verkleij bracht Jory de Lange ons verdiend langszij. In de slotfase verrichtte de Waddinxveense keeper een fantastische redding, toen wij de bal voor het intikken hadden. Twee inzetten van ons belandden nog tegen de lat. Een eerste zege had er dik ingezeten."

Cabauw moet genoegen nemen met punt tegen GSV

CABAUW • Cabauw kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen het Goudse GSV, dat beschikt over ervaren spelers. De thuisclub kreeg voor rust goede kansen via Nik Jongbloed en Wessel Streng, maar de Goudse keeper was op dreef. Aan de andere kant moest ook Rudy Beumkes aan de bak. Hij maakte twee keer een vrije trap onschadelijk. Cabauw-trainer Herman Verrips: "GSV is een lepe ploeg, die we niet helaas konden verschalken.”