Afbeelding
Foto: Geerke Vermeulen

'Dit is mijn droom voor Krimpen'


Als het goed is begint elke politicus zijn of haar carrière met een droom. Je wil iets betekenen voor je gemeente en voor je inwoners. Je wil betere jeugdzorg, eenzaamheid bestrijden en kwetsbare inwoners een steuntje in de rug geven. Een nieuw sportveld, leuke terrasjes in het centrum en een bibliotheek op school. Meer groen, een muziekfestival en woningen voor starters. Geen zwerfafval meer en gratis ov voor 67-plussers. En natuurlijk leuke voorstellingen in de Tuyter.

Krimpenaren als inspiratie
Met twaalf jaar ervaring in de Krimpense politiek blijf ik mijn dromen volgen. Ik luister naar wat er speelt en ik doe wat ik beloof. Mooie en inspirerende gesprekken met Krimpenaren in de supermarkt, langs het sportveld of gewoon op straat. Met je voeten in de klei en staan en gaan voor je idealen. Dat is waar politiek (voor mij) om draait!

De politiek binnenwereld
Hoe anders is de landelijke politiek. Zodra de kiezer heeft gekozen verdwijnen de politici van landelijke partijen weer in hun ivoren toren en heeft de burger het nakijken. Onbegrijpelijk hoe bijvoorbeeld het kindertoeslag schandaal zo veel onschuldige ouders en kinderen onherstelbare schade heeft toegebracht. En de verantwoordelijke ministers mogen gewoon vrolijk verder gaan als is het dan met een andere portefeuille.

Ivoren torens met pluche
En helaas is Krimpen soms net klein Den Haag. Wethouders die besluiten nemen zonder jullie, de Krimpenaren, om hun mening te vragen. Wethouders en politieke partijen die wegkijken bij discriminerende brieven over homo’s. Beste Krimpenaren: ivoren torens met pluche bestaan dus helaas ook in Krimpen.

Ik wil het anders, Leefbaar Krimpen wil het anders. Mijn advies voor 16 maart: kies daarom op 16 maart voor een partij die echt vecht voor de belangen van de inwoners, een partij die doet wat ze belooft. Kies lokaal, kies Leefbaar Krimpen.

Kirsten Jaarsma
Lijsttrekker Leefbaar Krimpen