• Lijsttrekker Arrèn van Tienhoven van SGP Krimpen aan den IJssel.
• Lijsttrekker Arrèn van Tienhoven van SGP Krimpen aan den IJssel. Foto: John Wijntjes

krimpen aan den ijssel • Daarmee is de SGP een gewaardeerde partij waar niet alleen mensen van reformatorische huize op stemmen.

"Wij zijn er voor alle Krimpenaren", zegt Van Tienhoven (49). "Dat zie je niet alleen terug in ons verkiezingsprogramma, maar we hebben het ook bewezen in de tientallen jaren waarin we deel uitmaakten van het gemeentebestuur. Het meest recente voorbeeld daarvan is de bestuurlijke crisis van twee jaar geleden. Toen klapte een coalitie zonder de SGP en keerden wij terug om Krimpen in rustiger vaarwater én van daaruit in beweging te brengen. We mogen vaststellen dat dat gelukt is. We willen ook de komende periode weer graag onze verantwoordelijkheid nemen."

De SGP is een partij met principes, gebaseerd en handelend vanuit Gods Woord. In het verkiezingsprogramma 'IN GOEDE HANDEN' vinden we die uitgangspunten terug. Daarbij vertaalt de SGP de Bijbelse normen in praktische zin naar wat Krimpen in zijn ogen nodig heeft. "We gaan de verkiezingen in met negen speerpunten in het kader van Samen Leven, Samen Wonen en Samen Werken", legt Van Tienhoven uit. "Zo willen we de zondagsrust bevorderen. God heeft ons in Zijn wijsheid een rustdag gegeven. Wij zijn dan ook principieel tegen de openstelling van winkels, horeca en (sport)voorzieningen op zondag. Dat Krimpen in een situatie beland is waarin winkels tóch op zondag open zijn, doet ons pijn. De SGP wil géén verdere verruiming van de openingstijden. Ook zijn we tegen evenementen op zondag en vinden we dat het gemeentebestuur daarin het goede voorbeeld moet geven. We pleiten verder voor een onbelemmerde kerkgang."

SGP Krimpen wil verder dat mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben en deze niet zelf kunnen betalen, bij de gemeente moeten kunnen aankloppen. Jeugdhulp organiseert de gemeente in de eigen omgeving, met gebruikmaking van een netwerk dat letterlijk 'dicht bij huis' te vinden is. Op het vlak van wonen kiest de SGP voor maatwerk voor jongeren, starters en ouderen. "Waarbij onze eigen inwoners voorkeur genieten bij nieuwbouw", zegt Van Tienhoven. Ook een steviger aanpak van overlastgevers maakt deel uit van de SGP-plannen, onder andere door handhaving met extra BOA's. Verder is de partij voor de komst van een nieuwbouwlocatie van het Driestar-Wartburg College. De SGP zet zich in voor dubbel zoveel; zonnepanelen op Krimpense daken. Bovendien pleit de SGP voor een nieuw Crimpenhof mét niet alleen een winkel-, maar ook een woonfunctie met voorzieningen voor alle Krimpenaren.

q krimpenaandenijssel.sgp.nl