Afbeelding
Foto: Ernst Klip

Democratisch, Duurzaam en Doelgericht

Het was een bijzonder jaar met nieuw leiderschap en een grote overwinning bij de landelijke verkiezingen. Met een frisse nieuwe wind in onze zeilen gaan wij met volle moed de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart tegemoet voor een groene, inclusieve, toekomstbestendige Krimpenerwaard. In ons 6 speerpunten-programma gaan wij ons richten op woningtekort, duurzaamheid, gelijke kansen, de cultuursector, sociaal domein en werk en inkomen.

Wij gaan werk maken van het woningtekort, zonder dat de Krimpenerwaard haar groene karakter verliest. Dit kan door te gaan bouwen op daarvoor geschikte locaties en met name gericht op starters en middeninkomens. 

Daarnaast wil D66 Krimpenerwaard dat wij binnen tien jaar in de top-10 van meest duurzame gemeenten van Nederland staan door prioriteit te geven aan duurzaamheid. Hierin moet de gemeente een leidende rol behouden in energie- en warmtetransitie en in natuur- en milieubescherming. Wij zijn niet alleen een groene gemeente, maar ook een inclusieve gemeente, waar plek is voor iedereen en waar iedereen welkom is. Daarom vindt D66 Krimpenerwaard dat hulp en ondersteuning voor iedereen toegankelijk moet zijn, het is notabene een basisrecht. Mensen met een beperking of achterstand verdienen daarom hulp in een duidelijke sociale basisinfrastructuur en niet in een doolhof van bureaucratie. 

Ook willen wij werk maken van het behouden en uitbreiden van het gevarieerde aanbod van cultuur en sport in onze gemeente. Dit mag niet verloren gaan en wij willen dit verder ontwikkelen via het beleidsplan Kunst en Cultuur. Gelijke kansen voor iedereen betekent ook dat wij en de gemeente alert moeten blijven op de veranderende economische uitdagingen en deze benutten als kansen, met name voor de jongeren.

Een groene, duurzame en inclusieve Krimpenerwaard waarin jij, u en wij welkom zijn. Dat is waar wij ons voor hard willen maken.

Stella den Hartog,
D66.