Onze speerpunten

1. Wonen 
Beschikbare woningen voor jongeren en starters zijn een groot probleem. Er moeten meer betaalbare huur- en koopwoningen (vrije sector) gebouwd worden, ook aan de randen van kernen. Het splitsen van woningen, flexwonen en andere woonvormen moet ook worden overwogen.

2. Jeugdzorg 
Ruim een derde van de jaarlijkse begroting gaat op aan jeugdzorg en het sociaal domein. We willen een maximum stellen aan de alsmaar stijgende uitgaven. Dat kan bijvoorbeeld door het instellen van budgetplafonds en (meer) inzetten op preventie.

3. Economie 
Lokale economie is belangrijk voor de leefbaarheid en het welbevinden van mensen. We willen ondernemers een veilige, goed bereikbare en aantrekkelijke gemeente bieden met minder regeldruk en één ondernemersloket. Daarnaast stimuleren we keuzevrijheid als het gaat om openingstijden. #kooplokaal

4. Energie  
De energietransitie is een groeimotor voor de (lokale) economie en werkgelegenheid. Het klimaatbeleid moet realistisch en haalbaar zijn. Met draagvlak en zonder grote windturbines, want we zijn zuinig op ons unieke slagenlandschap.

5. Veiligheid 
Het is veilig in de Krimpenerwaard en dat moet zo blijven. We willen veiligheid waarborgen door efficiëntere inzet van BOA's, meer zichtbare politie en extra capaciteit op ondermijning.