Afbeelding
Foto:

Bouwen, wonen, leven!

De Krimpenerwaard moet een aantrekkelijk woongebied zijn en blijven voor alle inwoners. Als we bouwen, kunnen we wonen. En als we fijn wonen, kunnen we prettig leven. Daar willen wij als lokale partij hard aan (blijven) werken.

Grip op de knip
We hebben de afgelopen vier jaar met veel plezier deelgenomen aan de coalitie, een periode die door de coronacrisis een andere dynamiek heeft gehad. We hebben mooie resultaten bereikt. Zo heeft onze wethouder Ria Boere de financiën goed op orde gehouden. Een hele prestatie met de steeds verder groeiende uitgaven in het sociaal domein.

Aandacht voor gezondheid, openingstijden en (verkeers)veiligheid
Onze fractie heeft meerdere keren gevraagd om een verbod op varend ontgassen door tankers op de Lek. Omdat dit zeer schadelijk is voor de gezondheid. Dit geldt ook voor de lozingen van giftige stoffen zoals GenX. 

Eindelijk is onze wens uitgekomen! Winkels en supermarkten kunnen op zondag open zijn. Verkeersveiligheid had ook regelmatig onze aandacht. Er ligt nu, dankzij onze inzet, een plan om de verkeersveiligheid in de kernen gericht te verbeteren. 

Hart voor de horeca
We zijn vol in de bres gesprongen voor onze ondernemers die het in deze coronacrisis zwaar hebben. Vooral voor horecaondernemers hebben we het college gevraagd ondersteuning te bieden via regelingen en financiële tegemoetkomingen.

Ambities    
De komende vier jaar willen we:

Kijk voor al onze ambities op www.vvdkrimpenerwaard.nl > Verkiezingsprogramma 2022-2026. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter.