Afbeelding

Koop lokaal, op zondag de rust centraal

Zondagsrust. Een fenomeen dat we niet genoeg kunnen waarderen in onze Waard. Waar in omliggende steden de onrust van de 24-uurseconomie zeven dagen per week doorgaat, hebben wij één dag waarop iedereen echt vrij is.

Dát is ook het unieke van onze gemeente: kleine dorpen en steden in de groene oase van het buitengebied. We lopen de straat uit en staan in de natuur. Kernen waar het sociale leven als een hele warme deken voelt. Kernen waar ondernemers zich onderscheiden door uitstekend aanbod, hoge service en gratis parkeren. Inwoners van steden mogen jaloers op ons zijn!

Koop lokaal
Laat het daarom zes dagen per week bruisen in onze kernen. Doe de boodschappen niet in Capelle of Gouda, maar koop lokaal en zorg dat onze winkeliers die goede service kunnen blijven bieden. En dat het voorzieningenniveau op het huidige hoge peil blijft.

Ondernemers hebben dan ook veel meer aan zes dagen met goede omzetten dan dezelfde omzet in zeven dagen, maar dan met veel hogere personeelskosten. En laten we al het personeel in die zaken ook een vrije dag gunnen, op het moment dat iedereen vrij is. Koop lokaal, stel op zondag de rust centraal!

Zondag
Het is zeer te waarderen dat het coalitieprogramma van VGBK, VVD, CU en D66 schrijft dat "de zondagsrust voor veel van onze inwoners een belangrijke kwaliteit is”. Ook na de verkiezingen wil de SGP graag meewerken aan het behoud van één echt vrije dag: de zondag.

De rust is ook gegeven om naar de kerk te kunnen gaan en het Woord van God te horen. Hij wil niets liever dan dat wij rusten van ons werk en de rust vinden in Hem. ‘Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven' (Matth. 11:28).

Jan Verburg,
lijsttrekker SGP Krimpenerwaard.