Afbeelding

Samen bouwen!

Een aantal jaren geleden ben ik lid geworden van het CDA. Na een uitgebreide zoektocht langs alle partijen paste het CDA mij als een jas. Een partij die niet polariserend bezig is, maar op zoek naar een redelijke oplossing. Een partij die midden in de samenleving wil staan en niet aan de zijkant gaat staan roepen. Juist in het midden ligt de oplossing om het land én onze gemeente verder te helpen.

Na mijn keuze ben ik door het CDA Krimpenerwaard benaderd om een rol te spelen tijdens de vorige verkiezingen. En daar begon mijn ontdekkingstocht in de politiek. Eerst als lid van de selectiecommissie en van het campagneteam, daarna als commissielid. En leuk dat ik het vond! 

De gemeentepolitiek doet ertoe. Wat daar wordt besloten heeft direct invloed op ons allemaal, op burgers, verenigingen en bedrijven. 

Wat me opviel is hoe belangrijk het is om iedereen te betrekken bij je plannen. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. En daar ontbreekt het wel eens aan. De afgelopen jaren heeft het CDA Krimpenerwaard verschillende keren samen met verenigingen of burgers het beleid kunnen aanpassen. Hoe mooi is dat! 

Toen het CDA Krimpenerwaard raadsleden zocht voor deze verkiezingen, heb ik vol enthousiasme gesolliciteerd. Nadat de lijst met namen voor de komende verkiezingen was vastgesteld, vond ik mijzelf terug op een eervolle tweede plaats. 

Ik bevind me in mooi gezelschap. Behalve de beste en ook nog eens vrouwelijke lijsttrekker staat er een groot aantal jongeren op de lijst, samen met een aantal nestors die het geheel in goede banen kunnen leiden. Maar wat een passie en energie straalt er van deze diverse club uit!

Ik heb de overtuiging dat we samen met u de komende vier jaar de Krimpenerwaard een stukje beter gaan maken.

Marc Advocaa
t