• Fina Vona is te zien in het televisieprogramma Hightea Challenge.
• Fina Vona is te zien in het televisieprogramma Hightea Challenge. Foto: wijntjesfotografie.nl

Fina Vona in Hightea Challenge op Net5

Algemeen

LEKKERKERK • Fina Vona heeft meegedaan aan het televisieprogramma Hightea Challenge. Komende week zijn de afleveringen met de Lekkerkerkse te zien. “Het was super leuk om mee te doen”, vertelt Fina Vona. “En nee, over de uitslag kan ik niets zeggen.” 

Het concept van Hightea Challenge heeft wel wat weg van het succesvolle Omroep Max-programma Bed & Breakfast, waarbij de kandidaten elkaars accommodaties testen. “In ons geval gebeurt dat met high teas”, legt Fina Vona uit. “In mijn aflevering gaan vier kandidaten bij elkaar langs, waarna cijfers worden gegeven. Reuze spannend en leuk!”

“Het was de bedoeling dat we alle vier een driegangen high-tea bereidden aan de hand van een thema dat dicht bij ons staat. We hadden daarvoor exact vier uur de tijd. Toen ik er net mee begonnen was, voelde het alsof ik zeeën van tijd had om iets moois te creëren, maar uiteindelijk kwam het voor de finishing touch toch op de laatste vijf minuten aan. Dat was nog even zweten!”

Sicilië
Fina Vona koos voor ‘Sicilië’ als thema. “Dat had een reden,” vertelt ze. “Mijn vader is afkomstig van dat Italiaanse eiland. Hij kwam destijds als lasser naar Nederland, maar moest dat vak er op een gegeven moment aan geven omdat zijn ogen achteruit waren gegaan. Dat was voor hem het sein om samen met mijn moeder zijn grote droom waar te maken: het starten van een Italiaans restaurant. Pa leeft helaas niet meer, maar de zaak bestaat nog altijd. Mijn broer runt hem nu. Zelf ben ik ook met de keuken opgegroeid. Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik nu voor mezelf werk met ‘Baking Fientje (www,bakingfientje.nl)’. Daarmee organiseert ze highteas op afspraak. “Ook verzorg ik op verzoek ontbijt, diner en hightea voor de gasten van ‘het natuurhuisje’ in Opperduit. Het is genieten om op zo’n manier bezig te zijn en mensen blij te maken.”

Voor haar deelname aan Net5-programma Hightea Challenge werd Fina Vona gevraagd door de redactie. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken”, glimlacht de Lekkerkerkse, die eerder al eens had meegedaan aan ‘Heel Holland Bakt’. “Dat was in 2015. Een mooie ervaring, al vond ik het wel jammer dat ik na de tweede ronde de tent moest verlaten.”

High Tea Challenge is vier dagen per week te zien om 20.00 uur op Net5. Fina Vona start maandag 14 maart met haar eigen hightea. De drie dagen daarop schuift ze aan bij één van de andere bakkers. Op donderdag 17 maart is de laatste bakker aan de beurt en wordt aan het eind van die high tea de winnaar bekendgemaakt.

Jan Timmer