• Corrie Bokhorst en Harrie Hoogterp stoppen na dertig jaar met De Bokketerp.
• Corrie Bokhorst en Harrie Hoogterp stoppen na dertig jaar met De Bokketerp. Foto: Jan Timmer

De Bokketerp sluit de deur ‘als laatste items zijn verkocht’

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL •  De in woonaccessoires en Scandinavische kwaliteitskleding gespecialiseerde winkel De Bokketerp in Krimpen aan den IJssel gaat haar deuren sluiten. De eigenaren Corrie Bokhorst en Harrie Hoogterp willen het na dertig jaar rustiger aan gaan doen.

Gezien hun leeftijd (Corrie 78, Harrie 79) is dat ook niet zo verwonderlijk. “Maar dat neemt niet weg dat we de zaak met heel veel plezier hebben gerund”, klinkt het in koor. “We gaan onze klanten zeker missen.” 

Vooralsnog zijn de deuren van De Bokketerp nog elke woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend om iedereen in de gelegenheid te stellen om met liefst 65 procent korting te shoppen. De belangstelling voor deze uitverkoop is groot.

Klantenkring
Begin jaren negentig besloot het ondernemende echtpaar Hoogterp/Bokhorst een eigen winkel op te zetten. “Tot dan toe werkte ik als docente Handvaardigheid op een school”, gaat Corrie Bokhorst terug in de tijd. “Ik wilde op een gegeven moment wat anders en raakte tijdens een vakantie in Finland geïnspireerd door een winkel met kunstgalerie. Ook Harrie was enthousiast over dat concept. Na terugkomst in Nederland besloten we aan Stad en Landschap 33 De Bokketerp te beginnen. Aanvankelijk een galerie en woonaccessoireswinkel, vanaf 2000 stopten we met de galerie en gingen we duurzame, kwaliteitsrijke Scandinavische kleding voeren. Met succes! We bouwden een mooie klantenkring op.”

“Het unieke van de kleding die we verkopen is de de combinatie van kwaliteit en ‘tijdloosheid’”, weet Harrie Hoogterp. “De Noorse trui die ik nu draag, heb ik al 25 jaar! Er is nog geen spoortje van slijtage waarneembaar en gedateerd is-ie evenmin. Natuurlijk: deze kleding is in aanschaf zeker niet goedkoop, maar je doet er wel lang mee waardoor de kosten uiteindelijk veel lager zijn dan bij kleding van mindere kwaliteit.”

Uitverkoop
De komende periode staat bij De Bokketerp volledig in het teken van de uitverkoop. “We zijn er begin februari mee begonnen en gaan er mee door tot de laatste items verkocht zijn”, vertelt Corrie Bokhorst. “Daarna sluiten we een mooi en lang hoofdstuk in ons leven af en stort ik me op mijn creatieve bezigheden.”

Harrie is van plan om veel boeken te gaan verslinden.  ”Literaire Scandinavische thrillers. dat spreekt voor zich”, glimlacht hij.

Jan Timmer