• V.l.n.r.: Terry Mace Hardyman, Bert Sterkernburg en Dick de Klerk.
• V.l.n.r.: Terry Mace Hardyman, Bert Sterkernburg en Dick de Klerk. Foto: Jan Timmer

Lokale Omroep Krimpen wil weer vooruit kijken

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Lokale Omroep Krimpen wil na de mislukte samenwerking met RTV Krimpenerwaard weer vooruit kijken.

De LOK wilde samen met RTV Krimpenerwaard komen tot één omroep voor de Krimpenerwaard, maar dat plan strandde. “We waren goed in gesprek met RTV Krimpenerwaard in een poging om gezamenlijk een omroep met continuïteit neer te zetten,” vertelt Bert Sterkenburg, penningmeester van Lokale Omroep Krimpen. “Maar uiteindelijk zijn we er helaas toch niet uit gekomen.”

“We stelden als LOK twee voorwaarden aan de samenwerking”, vult programmamaker Dick de Klerk aan. “Ten eerste wilden we vier van onze op de Krimpense bevolking gerichte programma’s blijven uitzenden. Daarnaast vonden we het van groot belang dat onze studio in De Tuyter zou worden gehandhaafd om zo de binding met de lokale gemeenschap en onze vrijwillige medewerkers te behouden. Zouden we de uitzendingen allemaal vanuit de RTV-locatie in Bergambacht doen, dan kon je er zeker van zijn dat vele Krimpenaren zouden afhaken.” 

Impasse
Er ontstond een impasse, die zelfs door de bemiddelende oud-burgemeesters Cazemier en Jansen niet kon worden weggemasseerd.

“De reactie van RTV Krimpenerwaard ervoeren wij als een dictaat,”, verwoordt programmaleider Terry Mace Hardyman de mening van veel LOK-ers. “Het kwam er voor ons op neer dat we ‘mee mochten doen’ zonder essentiële eigen inbreng. We haakten daarom af. Op zich jammer, want samenwerking was een mooie manier geweest om de hele Krimpenerwaard te bedienen. Wie weet kunnen we in de toekomst alsnog tot elkaar komen. Je moet niets uitsluiten. Zo gaan wij voorstellen om het Programma Goedemorgen Krimpenerwaard weer uit te mogen zenden.”

Optimisme
Toen het voor LOK duidelijk was dat zelfs een verloving er niet in zat met RTV Krimpenerwaard, besloot het de contacten met Radio Capelle aan te halen. Afgelopen week gaf de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel groen licht om de zendmachtiging van LOK met vijf jaar te verlengen.

“We kunnen nu weer vooruit kijken”, zegt Bert Sterkenburg. “En dat is positief. We gaan de komende periode ook benutten om te kijken of we nieuwe bestuursleden en vooral jonge vrijwilligers bij ons mooie team kunnen betrekken. Daarnaast kunnen we samen met Radio Capelle gebruik maken van de redactionele ondersteuning van RTV Rijnmond. Er is genoeg reden voor optimisme.”

Jan Timmer