• Annick Heuvelman, vergroeid met KOAG.
• Annick Heuvelman, vergroeid met KOAG. Foto: wijntjesfotografie.nl

Annick Heuvelman: stabiele factor in KOAG 1

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een stabiele factor in een goed presterend team: dat is KOAG-korfbalster Annick Heuvelman. Met de hoofdmacht van de Krimpense korfbalvereniging is ze zowel in de veld- als de zaalcompetitie in de slag om promotie naar de Overgangsklasse. 

Lange tijd gold Annick Heuvelman als een doorsnee korfbalster: gewoon een leuke speelster, niet bovenmatig getalenteerd en daardoor niet op de radar voor de hoogste teams. 

“Ik heb me daar lange tijd ook niet mee beziggehouden”, glimlacht de 24-jarige inwoonster van Rotterdam. “Ik werd ooit als zevenjarig meisje lid van KOAG, omdat korfbal me leuk leek. Echte sportieve ambities had ik niet. In mijn jeugd werd ik ingedeeld in de wat lagere teams, zoals de D3 en B3. Bij mijn overgang naar de A-junioren echter veranderde er iets bij me. Ik wilde kijken of ik mijn grenzen kon verleggen en een kans kon maken om me in de jeugdselectie te spelen. Ik gaf mijn ambitie aan bij de technische commissie en kreeg de gelegenheid om mezelf te laten zien. Dat lukte goed en zo kwam ik in A1 terecht.”

Prestaties
Na haar overgang naar de senioren maakte Annick Heuvelman één seizoen deel uit van KOAG 3, waarna ze doorschoof naar de selectie. Vervolgens mocht ze debuteren in het eerste team. En toen gooide corona de competitie door de war... “Gelukkig hebben we dit seizoen wel, zo goed en zo kwaad als het ging, competitiewedstrijden kunnen spelen.” Op het veld liet KOAG prima prestaties en dito resultaten zien, waardoor de Krimpense equipe van trainer/coach Sander Roelofs aan kop gaat in de poule. Soortgelijke plannen heeft de ploeg ook in de zaal, al was daar in week 2 al een gevoelige nederlaag te noteren tegen mede-kampioenskandidaat RWA.

Doorgronden
Binnen het groen-gele keurkorps is Annick Heuvelman een stabiele factor. “Ik blink nergens echt in uit,”, stelt ze glimlachend vast. “En er zijn altijd dingen waarin ik me wil verbeteren. Het sneller doorgronden van situaties in een wedstrijd bijvoorbeeld. Ook zou ik in aanvallend opzicht wel wat meer kunnen creëren. Mooi om aan te werken, toch? Zo is er altijd een uitdaging om me verder te ontwikkelen en een nog completere korfbalster te worden. En ondertussen geniet ik van de vereniging waar ik me al zeventien jaar enorm thuisvoel en heel veel leuke sociale contacten heb. Dat is en blijft genieten.”

Jan Timmer