‘Stem van Krimpen zijn we allemaal’

krimpen  • Politieke partij Stem van Krimpen heeft onlangs het verkiezingsprogramma met de titel ‘Stem van Krimpen zijn we allemaal’ gepresenteerd. 

Lijsttrekker Wilco Slotboom-Zeedijk: “Het vertrouwen in de politiek is nog meer aan het afnemen. Daarom is het belangrijk om beslissingen te nemen met en niet voor inwoners. Er moet meer ruimte zijn voor jong en oud om invloed te hebben. Op ons kunnen inwoners rekenen: Stem van Krimpen zijn we allemaal. Jong en oud, bij ons staat de inwoner centraal en heeft iedereen een stem.” Meer informatie: www.stemvankrimpen.nl 


Waardering

regio • ChristenUnie Krimpenerwaard heeft zaterdag een KrimpenerWAARDERING uitgereikt aan Herman Groothuis en Peter de Bruin van de Coöperatie Waardstroom. 

Waardstroom is een coöperatie voor duurzame energie en is opgericht door en voor inwoners uit de gemeente Krimpenerwaard. De leden investeren gezamenlijk in een zonnestroominstallatie op een staldak. Met de dakeigenaar vormen zij de coöperatie die stroom levert via het openbare net. Via de verkoop van stroom en de subsidie van de Rijksoverheid krijgen de leden hun inleg terug, inclusief een financieel aantrekkelijk rendement. “Een prachtige vorm van samenwerking en een mooie manier om duurzame energie op te wekken” aldus Ton van Dorp, lijsttrekker van ChristenUnie Krimpenerwaard. 


Avondgebeden in de veertigdagentijd

krimpen • De Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel organiseert ook dit jaar weer gezamenlijke avondgebeden in de lijdenstijd of veertigdagentijd. Op de woensdagen in de weken voor Pasen kunnen belangstellenden in verschillende kerken om 19.30 uur bijeen komen om samen te bidden, te zingen, te lezen en stil te zijn. Het programma: 2 maart, Aswoensdag, viering in De Bron; 9 maart, Biddag voor gewas en arbeid, viering in kerkgebouw de Rank; 16 maart: Molukse Kerk Batu Pendjuru; 23 maart, IJsseldijkkerk; 30 maart: Immanuelkerk; 6 april: Rehobothkerk.

De vieringen worden voorbereid door leden uit de Raad van Kerken: RK parochie De Bron, Ark-Rank, IJsseldijkkerk, Wingerd, Rehobothkerk-Sionskerk, Immanuelkerk, Evangelische Gemeente Krimpen en de Molukse kerken.