woensdag 2 maart

Repair Café
13:00, Krimpen aan den IJssel
Mensen met kapotte spullen kunnen terecht bij het Repair Café in de Vijverhoek. De vrijwilligers zitten klaar.

Jeugdcultuurland: Kinderbingo
15:00, Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis
De bingomiddag bestaat uit vijf rondes met drie prijzen per ronde. Zaal open: 14.30 uur. Aanvang: 15.00 uur. Tickets kosten 5 euro per bingoboekje.

donderdag 3 maart

Digitaal café
10:00, Schoonhoven, Bibliotheek
Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan terecht in de bibliotheek van Schoonhoven. Vrijwilligers zitten daar van 10:00 tot 11:00 uur klaar om samen met de deelnemer te zoeken naar oplossingen of om op weg geholpen te worden. Aanmelden is niet nodig, stap gerust binnen met het eigen apparaat. Wifi is aanwezig in de bibliotheek en ook de koffie/thee is gratis.

De wijkagent dichtbij
10:00, Schoonhoven, Bibliotheek
Wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven van 10:00 tot 11:00 uur. Zij gaan graag in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in de straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

Voorjaars knutselworkshop
13:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Tijdens de workshop zullen er vrolijke schaapjes en kleurrijke boeketten worden gemaakt door de deelnemers. Na de workshop is het mogelijk om het museum te verkennen en te worden rondgeleid. Info: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Repair Café en Historisch Café
13:30, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen is van harte welkom om tussen 13:30 en 16:00 uur met kapotte spullen te komen, om die samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig.  

Tweedehandskleding met miniverkoping
14:00, Bergambacht, Zuidbroek 121
Belangstellenden kunnen tweedehandskleding kopen. Tevens is er een mini-markt met onder andere speelgoed, kaarten, kaas, boeken. Opbrengst is voor stichting Adullam.

Film, bingo en eten
14:30, Ammerstol, H. Zanen Buurthuis
Peter Dijkstra toont deze middag de film ‘De Vergeten Kinderen’. Na de pauze spelen de aanwezigen bingo met na afloop een gezamenlijke maaltijd, bestaande uit patat met een kroket. Kosten: 7 euro per persoon, inclusief koffie/thee, een drankje en eten. Opgeven bij Ina van Duijvendijk via telefoonnummer 353648.

Jeugdcultuurland: Knutselen voor vogels
15:00, Cultuurhuis, Krimpen a/d Lek
Kinderen kunnen in het Cultuurhuis iets lekkers voor vogels knutselen. Het gemaakte lekkers voor de vogels neemt iedereen natuurlijk mee naar huis. Deur open: 14:30 uur, aanvang om 15:00 uur. Tickets kosten 7,50 euro. Aan de deur zijn geen tickets verkrijgbaar voor het knutselen voor de vogels. Koop de tickets van te voren via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Tweedehandskleding met miniverkoping
19:00, Bergambacht, Zuidbroek 121
Belangstellenden kunnen tweedehandskleding kopen. Tevens is er een mini-markt met onder andere speelgoed, kaarten, kaas, boeken. Opbrengst is voor stichting Adullam.

vrijdag 4 maart

Film: Berend Botje
10:30, Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis
Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter… Zaal open vanaf 10:00 uur, aanvang: 10:30 uur. Tickets kosten 3,50 euro.

Klaverjassen
20:00 Schoonhoven, De Meent
Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging Op Goed Geluk. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Marian Lunenberg, 5215 punten; 2. Willy den Hartog, 5076; 3. Ria Kapoen, 4941.

zaterdag 5 maart

Voorjaarswandeling op onbewoond eiland
14:00, Schoonhoven, Lekdijk
De start is om 14:00 uur vanaf de Lekdijk nabij Schoonhoven. Bij laag water loopt de groep via een strekdam eiland De Bol op. Onderweg wordt stilgestaan bij een gedicht, vraag of (Bijbel)tekst. Halverwege het eiland drinken de aanwezigen koffie/thee met koek. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Kosten 10 euro. Graag aanmelden via 06 4474 0194 of wandelen@henoch-coaching.nl.

Mart & Movies
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
In zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies vertelt Mart Hillen over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit een recente film als Bohemian Rhapsody. Kaartverkoop via www.artotheater.nl, bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven en aan de kassa.

zondag 6 maart

Kruispoort lezing
14:00, Schoonhoven, Remonstrantse Kerk
Lezing door Marjan Slob over haar boek over eenzaamheid: ‘De lege hemel'. Marjan Slob is filosoof. Studeerde aan de universiteit van Utrecht filosofie en journalistiek aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Marjan Slob bespreekt denkers als Pascal, Demett en De Beauvoir die eenzaamheid zien als een bijzonder menselijk vermogen. Ze vergelijkt verschillende perspectieven van eenzaamheid en gebruikt hiervoor literatuur, wetenschap, dichtkunst en film.

Zondagmiddagconcert
14:00, Haastrecht, Hervormde Kerk
Het concert wordt verzorgd door de Amerikaans-Chinese violiste Karen Su met pianist Ruben Plazier. Het programma deze middag zal werken omvatten van E. Grieg, C. Debussy en F. Poulenc. Toegang kost 20.00 euro (donateurs betalen 15 euro). Kaarten verkrijgbaar via www.haastrechtsekring.nl, telefonisch via 06 2719 7357 of bij aanvang.

De Bezoeking van Toneelgroep Het Volk
14:30, Schoonhoven, Arto Theater
In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. Kaartverkoop via www.artotheater.nl, bij Provence, Haven 63 in Schoonhoven en aan de kassa.

Lezing ‘Filosofie van het boerenverstand'
15:00, Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk
Filosoof en humanisticus Jan Warndorff biedt een vernieuwende en bevrijdende levensfilosofie, met als motto: 'Zie van zoveel mogelijk, zoveel mogelijk te houden'. Hij schreef een ‘filosofie van het boerenverstand' onder de titel ‘Geen idee'. De toegang koffie en thee zijn gratis. Na afloop is er een open schaalcollecte.

Live! Op zondag met BBM Band
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
BMM Band; een muzikale reis door de rijke pophistorie. Met een breed repertoire tot beschikking kunnen ze een breed publiek bedienen. Nederlands repertoire wordt beslist niet gemeden. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Route 61 bij Cultureel Café
16:00, Ammerstol, Het Gebouw
De blues rockband Route 61 speelt in Het Gebouw bij Cultureel Café Ammerstol. Aanwezigen kunnen nummers verwachten van onder andere Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Freddy King en Cuby & The Blizzards, maar ook eigen nummers zullen de revue passeren. Entree kost 5 euro.

maandag 7 maart

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard
Kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom; de kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 bijeen in De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Addy Duhen, 5098 punten; 2.J.P. van der Bas, 5025; 3. José van Schoonhoven, 4840.

dinsdag 8 maart

Digitaal café
13:30, Krimpen a/d Lek, Bibliotheek
Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan terecht in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek. Vrijwilligers zitten daar van 13:30 tot 14:30 uur klaar om samen met de deelnemer te zoeken naar oplossingen of om op weg geholpen te worden. Aanmelden is niet nodig, stap gerust binnen met het eigen apparaat. Wifi is aanwezig in de bibliotheek.

Contactmiddag van de PCOB
14:00, Krimpen a/d IJssel, De Rank
Contactmiddag van de PCOB, afdeling Krimpen aan den IJssel. Deze middag staat helemaal in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie en SGP zullen hun beleidsvoornemens presenteren die betrekking hebben op senioren en ouderen, waarna discussie mogelijk is.