Autobestuurder aangehouden

vlist • De politie heeft vrijdagmorgen op de West-Vlisterdijk een bestelauto tot stoppen gedwongen, omdat deze de maximumsnelheid fors overschreed. Tot verbazing van de agenten betrof het ook nog eens een 'motorrijtuig met beperkte snelheid' (MMBS).

De politie: 'In de vroege ochtend van vrijdag 25 februari kwam een bestelauto de politieagenten op de West-Vlisterdijk in Vlist met hoge snelheid tegemoet. De maximumsnelheid is daar 60 km/h, maar dit voertuig reed naar schatting veel harder. De agenten zijn gekeerd en dachten in eerste instantie met een 'normale' bestelauto te maken te hebben. Nadat zij achter het voertuig reden, zagen zij dat het een zogenaamde MMBS betrof'. 

16 jaar
Bestelauto’s konden in het verleden door de RDW als MMBS worden goedgekeurd als in ieder geval de constructiesnelheid werd verlaagd naar maximaal 25 km/h.

Voordeel hiervan was, dat er geen APK en wegenbelasting verplicht is en dat de auto mag worden bestuurd door jongeren vanaf 16 jaar (met een T(ractor)-rijbewijs).

Bij het aangehouden voertuig waren de begrenzers er na de keuring weer af gehaald.

De politie: 'De agenten hebben een zogenoemde rijproef uitgevoerd, waaruit bleek dat het voertuig 63 km/h sneller kon dan wettelijk is toegestaan'. 

Het voertuig is in beslag genomen, waarna de officier van justitie bepaalt wat de boete voor de (18-jarige) bestuurder wordt.