Vragen over parkeren Doelenplein

schoonhoven • VVD Krimpenerwaard is het niet eens met het nieuwe parkeerbeleid op het Doelenplein in Schoonhoven. Waar eerst alleen voor de middenvakken een parkeertijd van één uur gold, betreft dit nu het hele Doelenplein. 

VVD-raadslid Marco Oudshoorn wil dat de maatregel per direct wordt opgeschort en dat de wethouder in gesprek gaat met betrokkenen: “Ik vind het echt onbegrijpelijk dat dit nieuwe parkeerregime voor het Doelenplein zomaar uit de lucht komt vallen. Zonder overleg, zonder enige inspraak van betrokkenen. Zaterdag heb ik op de Dam campagne gevoerd en met veel inwoners gesproken. Dit onderwerp kwam regelmatig naar voren.”

Zilvermuseum
Oudshoorn wil van de wethouder horen waarom het parkeerbeleid is veranderd en waarom de bewoners van de binnenstad niet betrokken zijn geweest bij de besluitvorming:

“Participatie is toch belangrijk? Het Doelenplein is voor velen het enige parkeerterrein hier.”
Volgens Oudshoorn is ook Biz Centrum Schoonhoven (voorheen de winkeliersvereniging) niet gekend in de plannen:

“Terwijl deze maatregel ook hen direct aangaat. Eén uur is tekort om rustig te winkelen. Ook voor het Zilvermuseum, waar de gemeente Krimpenerwaard terecht veel in investeert, is deze maatregel desastreus. In één uur is het museum niet te bezichtigen. Veel bezoekers zijn al wat ouder en kunnen niet op P1 of P2 bij Buiten de Veerpoort parkeren.”