Perkouw in laatste minuut naar remise

berkenwoude • Eelco van Viersen was de grote held namens FC Perkouw. De centrale verdediger schoot zijn in degradatiezorgen verkerende ploeg in blessuretijd naast hoogvlieger en kampioenskandidaat Hardinxveld. Een vorm van gerechtigheid, die er bij de dorpsclub in ging als koek. 

"Complimenten voor mijn elftal", stak ook trainer Marc van der Zee de loftrompet. "Deze remise was verdiend. Ik zag het complete team honderd procent knokken en -minstens zo belangrijk- een hechte eenheid vormen. Vorige week uit bij Ameide (4-0 verlies) ontbrak het zeker ook niet aan inzet, maar hingen we als ploeg als los zand aan elkaar." De 1-1 tegen Hardinxveld kan voor FC Perkouw als basis dienen om zich aan het degradatiemoeras van de derde klasse C te ontworstelen. "De weg is nog lang", weet Van der Zee, "maar dit optreden geeft wat houvast."


Eerste helft fataal voor vv Lekkerkerk

oud-alblas • Lekkerkerk verloor de uitwedstrijd met De Alblas met 5-2. Een nederlaag waarvoor de basis werd gelegd in de eerste helft, waarin het elftal van trainer René Noort 'ondersteboven' werd gespeeld door de trotse koploper. Nadat de rookwolken waren opgetrokken prijkte er een 4-0 achterstand op het scorebord. Na de pauze kwam het tot herstel bij de zwart-witten. In de 53e minuut mocht Mike van Gent succesvol aanleggen vanaf de strafschopstip, gevolgd door de 4-2 van Bart Sterrenburg (een rake kopbal). Het slotakkoord was voor de thuisclub: 5-2.


Schoonhoven mist kans op aansluiting

groot-ammers • Schoonhoven speelde in Groot Ammers met 1-1 gelijk tegen de gelijknamige dorpsclub. Met een zege hadden de Schoonhovenaren meer afstand genomen van de onderste plaatsen. Schoonhoven kreeg de beste kansen, maar kwam op achterstand na een benutte strafschop. Schoonhoven-trainer Raymond de Kort: "Een kwartier voor tijd schoot Jordy de Rek ons gelukkig langszij. In de laatste tien minuten hebben we er alles aan gedaan om de drie punten mee naar huis te nemen. In die ijver hadden we ook nog kunnen verliezen na een gevaarlijke counter van de thuisclub.”


Dubbele cijfers voor Bergambacht

bergambacht • Bergambacht versloeg het Waddinxveense ASW met maar liefst 10-0. De Bergambachtenaren combineerden naar hartenlust tegen de nummer een-na-laatst. Na tien minuten spelen stond het al 2-0. De thuisclub bleef gedisciplineerd spelen en voerde de score op. "In de slotfase liet ik de 15-jarige doelman Nick Spelt bij een 9-0 stand debuteren onder de lat,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot. "De langdurig geblesseerde Jelle Hordijk en Stefan de Man, die sinds kort weer fit zijn, kregen ook de nodige speelminuten. Ik denk dat het goed is dat er een vijfde klasse komt voor clubs als ASW."