Prima zaterdag voor DCV en Spirit

krimpenerwaard • De punten gingen zaterdag mee naar Krimpen en Ouderkerk, want DCV en Spirit wonnen hun uitwedstrijd bij respectievelijk Charlois en Strijen.

De 0-4 zege van DCV was er één in de categorie 'onbedreigd'. Voor rust tikte Carlo de Reuver de 0-1 tegen de touwen, kort na de thee gevolgd door zijn tweede treffer. Johan van Wageningen en Wesley Valk maakten het verschil met laagvlieger Charlois nog groter. "Gewoon een prima overwinning", vond trainer Wout Ooms. "Vooraf gezien kunnen dit toch listige potjes zijn, omdat onderschatting op de loer ligt. Gelukkig was daar vandaag geen sprake van. Gewoon goed gedaan dus."

Spirit
Dezelfde conclusie kon ook Spirit-trainer Richard van Cappellen trekken na het keurige optreden van zijn elftal in de uitbeurt bij Strijen. Spirit won met met 0-2. De omstandigheden waarin die driepunter moest worden veroverd, zagen er vooraf niet al te gunstig uit. Spirit miste nogal wat spelers vanwege ziekte en vakantie en werd ook niet echt vrolijk van de Strijense 'knollentuin' waarop het zijn kunsten moest vertonen. "Het was mooi om te zien hoe de jongens met de situatie om gingen", blikt Van Cappellen terug. "Achterin namen we geen enkel risico en kozen we veelal voor de lange bal. Niet echt ons favoriete type spel, maar het werkte wel." Ruben Slooff en Tjerk de Kogel verzorgden de doelpuntenproductie voor de 'kanaries'. Na rust verzuimde Spirit verder uit te lopen. Van Cappellen kon er niet om malen: de punten waren binnen.