De ondertekenaars en ambassadeurs van het inclusienetwerk.
De ondertekenaars en ambassadeurs van het inclusienetwerk. Foto: John Wijntjes

‘Inclusie stembusstatement’ ondertekend in Krimpen aan den IJssel

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Zeven politieke partijen in Krimpen aan den IJssel hebben afgelopen zaterdag het ‘Inclusie stembusstatement’ ondertekend. Met dit document willen zij duidelijk maken dat zij zich ook de komende vier jaar in willen zetten voor een inclusief Krimpen aan den IJssel. Het document werd ondertekend door SGP, PvdA, Krimpens Belang, CDA, VVD, ChristenUnie en GroenLinks. 

‘Samen met alle Krimpenaren willen we werken aan het kweken van begrip en het bevorderden van een respectvolle omgang in onze gemeente. Binnen Krimpen aan den IJssel mag iedere inwoner er zijn. Leeftijd, religie, seksuele geaardheid, huidskleur, culturele achtergrond, inkomen, politieke voorkeur, visie op de samenleving, gender, talenten of beperkingen maken daarbij niet uit. Iedereen hoort er gewoon bij en moet in Krimpen aan den IJssel veilig en volwaardig aan de samenleving deel kunnen nemen. Er zijn de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet, maar inclusiviteit is en blijft ‘werk in uitvoering’’, aldus de ondertekenaars.

Met het stembusstatement geven de ondertekenaars onder andere aan dat de politieke partijen het goede voorbeeld blijven geven door steeds aandacht te houden voor het onderwerp inclusie binnen Krimpen aan den IJssel. Daarnaast is het streven dat Krimpen aan den IJssel een koplopergemeente blijft bij de invulling van inclusie. Praten met inwoners, scholen, ondernemers, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ervaringsdeskundigen over het onderwerp is daarbij erg belangrijk.