Krimpense gemeenteraad kiest voor LOK als lokale omroep.
Krimpense gemeenteraad kiest voor LOK als lokale omroep. Foto: Stockfoto123RF

Krimpense gemeenteraad kiest voor LOK, RTV Krimpenerwaard buitenspel gezet

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering ingestemd met het besluit om het Commissariaat voor de Media te adviseren de Lokale Omroep Krimpen te benoemen als lokale omroep voor de komende vijf jaar. Ook RTV Krimpenerwaard had een aanvraag voor de zendvergunning ingediend, maar aan dit verzoek is geen gehoor gegeven. Het Commissariaat voor de Media beslist uiteindelijk over de zendvergunning, maar de mening van de gemeente speelt wel een bepalende rol.

Voor de coronacrisis uitbrak, was er nog sprake van een samenwerking tussen de LOK en RTV. De onderhandelingen klapten echter en de omroepen gingen weer op eigen voet verder. De LOK werkt wel samen met RTV Rijnmond en met Radio Capelle. De zender hoopt deze samenwerking de komende jaren verder vorm te geven.

Met wethouder Coen Derickx is afgesproken dat de gemeente wel een vinger aan de pols houdt bij de LOK. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verdere ontwikkeling van de lokale omroep en ook het werven van nieuwe vrijwilligers. Raadslid Paul Schultink (SGP) liet tijdens de vergadering weten dat hij nog wel hoopt op samenwerking met RTV in de toekomst. “Misschien kunnen we in de loop van de tijd kijken naar een regionale omroep die bestaat uit drie zenders.”