• Leer proeven van Joël Broekaert.
• Leer proeven van Joël Broekaert. Foto: Martin Dijkstra

Leer proeven van Joël Broekaert

capelle aan den ijssel • Culinair journalist en alleseter Joël Broekaert vertelt graag over eten. Zondag 20 februari neemt hij bezoekers van het Isala Theater in Capelle mee in een smaakvol en interactief theatercollege. 

Tijdens 'Proefles met Joël' leert Joël Broekaert aanwezigen proeven en dat kan natuurlijk niet zonder lekkers. ‘Iedereen moet eten. Elke dag. Drie keer per dag! Stel je voor dat je daar wat leuks van maakt, hoe vreugdevol is je leven dan? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is leren proeven. Echt proeven. Aandachtig proeven.’ En dat is precies wat Joël iedereen wil leren, via zijn televisieprogramma’s De smaak van Joël en Joël lokaal én via het theater in onder andere Capelle. Hij laat bezoekers kennismaken met de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s die wij als mensen kunnen onderscheiden. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral door samen te proeven van de ingrediënten uit de proefbox.

Na deze middag kennen de theaterbezoekers het verschil tussen smaak en aroma, weten ze waarom ze nooit meer op chocolade moeten kauwen en waarom vet eten zo lekker is. Maar ze hebben vooral verrassende nieuwe smaken geproefd en leuke proefjes gedaan. 

Meer informatie

'Proefles met Joël' is op zondag 20 februari om 15:00 uur in het Isala Theater aan het Stadsplein 5 in Capelle aan den IJssel. Entree kost 29 euro.