donderdag 17 februari

Digitaal Café
10:00, Lekkerkerk, Bibliotheek, Talmastraat 1
Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan terecht in de bibliotheek van Lekkerkerk. Vrijwilligers zitten daar van 10:00 tot 11:00 uur klaar om samen met de deelnemer te zoeken naar oplossingen of om op weg geholpen te worden. Aanmelden is niet nodig, stap gerust binnen met het eigen apparaat. Wifi is aanwezig in de bibliotheek en ook de koffie/thee is gratis.

Presentatie oud-veearts J.M. van de Putten
14:30, Ammerstol, H. Zanen Buurthuis
Presentatie door oud-veearts J.M. van de Putten uit Lopik, decennialang een bekende verschijning op het erf van boeren in de regio. “Ik heb wel eens tien keizersneden op één dag gedaan. Soms ‘s nachts, als het buiten min tien was. Dat is afzien.’’ Verhalen, ervaringen en anekdotes. Aanvang om 14:30 uur. Kosten: 3 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een drankje. Graag telefonisch opgeven voor dinsdag 15 februari, via telefoonnummer 353648.

Concordia Filmavond: Druk
19:30, Haastrecht, Theater Concordia
Donderdag 17 februari is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘Druk’. De voorstelling wordt georganiseerd volgens RIVM-richtlijnen. Kaarten kosten 9 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 19 februari

Ophaaldag rommelmarkt
9:00, Willige Langerak
De ophaalploegen halen op zaterdagochtend 19 februari aanstaande weer spullen op voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Mensen die goede, bruikbare spullen hebben staan kunnen contact opnemen met de familie Bultman (0182 383 617) of Lize de Haaij (0348 553 293). In verband met de opslag zullen ze geen grote meubels, banken, bedden en matrassen meer aannemen.

Bij twijfel hard zingen
18:30, Haastrecht, Theater Concordia
Francis van Broekhuizen is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland, die haar overtuigd zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Bij twijfel hard zingen
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Francis van Broekhuizen is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland, die haar overtuigd zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. Info en kaarten via www.theaterconcordia.nl.

zondag 20 februari

Hollandse middag met Mark van Veen
14:25, Lopik, In ‘t Witte Paard
Hollandse middag met Mark van Veen. Van Hazes tot Neil Diamond. Gratis entree.

Live op Zondag: The Cosy Rockers
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Het repertoire van The Cosy Rockers bestrijkt zo’n zestig jaar: van de swingende jaren vijftig tot nu. Liefhebbers van rock-’n-roll, country, pop, disco, soul, funk, Nederlandstalig, Indonesisch en nog veel meer komen aan hun trekken. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Rouwcafé
15:00, Gouda, Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79
De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 februari van 15:00 tot 17:00 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Kosten: 5,00 euro. Aanmelden verplicht: info@boek-en-troost.nl.

Eat & Listen met Nikki & Friends
17:00, Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis
Nikki de Hon, derdejaars muziekleerling aan het HMD / Codarts te Rotterdam, zorgt samen met haar ‘muziekvrienden' voor een plezierig vermaak tijdens een driegangendiner, geheel verzorgd door Grand Café Siep. Zaal open om 16:30 uur, aanvang 17:00 uur. Tickets kosten 30 euro per persoon, inclusief driegangendiner. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Dienst met Gospelkoor Elim
18:30, Lekkerkerk, Grote Kerk/Johanneskerk, Kerkplein 4
Op uitnodiging van de Sunday Night commissie van de PKN gemeente uit Lekkerkerk verzorgt Gospelkoor Elim uit Bergambacht een avonddienst met als thema: De kracht van de Liefde. Onder de begeleiding van pianist Jan Willem van Delft en dirigent Dennis de Bruijn. De dienst is ook online te volgen via www.pkn-lekkerkerk.nl.

maandag 21 februari

Digitaal Café
15:00, Bergambacht, Bibliotheek
Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan terecht in de bibliotheek van Bergambacht. Vrijwilligers zitten daar van 15:00 tot 16:00 uur klaar om samen met de deelnemer te zoeken naar oplossingen of om op weg geholpen te worden. Aanmelden is niet nodig, stap gerust binnen met het eigen apparaat. Wifi is aanwezig in de bibliotheek en koffie of thee is gratis.

dinsdag 22 februari

Lezing Meten is Weten
19:00, Bergambacht, Bibliotheek
Peter Sluisman neemt de toehoorder mee langs 200 jaar metrieke geschiedenis. De lezing is gratis, aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.