StemWijzer Krimpenerwaard

regio • De gemeente Krimpenerwaard heeft een StemWijzer laten maken. Deze is online te vinden via: krimpenerwaard.stemwijzer.nl

De StemWijzer bevat ongeveer dertig stellingen. Bijvoorbeeld over het plaatsen van zonnepanelen op landbouwgrond, winkels dicht op zondag, gemeenteloketten, het afsteken van vuurwerk, een brug tussen Ridderkerk en Krimpen aan de Lek en de komst van een asielzoekerscentrum.
De politieke partijen in Krimpenerwaard hebben zelf toelichting gegeven op hun standpunten. Ook kunnen de partijen eenvoudig met elkaar vergeleken worden.

Shoot-out
Wanneer in de uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen vijf procent of minder is, is er de mogelijkheid een ‘shoot-out' te doen: de invuller krijgt dan nog eens drie of vijf stellingen om te beantwoorden.

Wanneer meerdere partijen bij elkaar in de buurt zitten, kunnen deelnemers de shoot-out met meerdere combinaties van partijen doen.

ProDemos
De StemWijzer is door ProDemos op maat gemaakt voor de gemeente Krimpenerwaard. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’:

'ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat mensen zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa'.