Verzet bij aanhouding

bergambacht • De politie controleerde donderdagmiddag een auto op de Schoolstraat in Bergambacht, waarvan de automobilist (22) achter het stuur met een telefoon in zijn handen zat. Hij werkte niet mee bij de controle, pleegde verzet, en werd aangehouden met behulp van pepperspray. 

Diezelfde dag, eveneens in Bergambacht, werd een 18-jarige inwoner van deze plaats aangehouden op de Jacoba van Beierenstraat. Hij reed op zijn scooter en bleek bij controle onder invloed te zijn van drugs. Ook had hij drugs bij zich.

Auto van dijk
Een auto is donderdagmorgen rond 4.50 uur naast de IJsseldijk-West te Ouderkerk aan den IJssel beland. De 24-jarige automobiliste uit Krimpen aan den IJssel was gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Ze was mogelijk onder invloed van alcohol, meldt de politie. De auto was zwaar beschadigd en werd weggetakeld.


Nieuw commissielid

krimpenerwaard • In de raadsvergadering van vorige week dinsdag is Tim Oskam uit Haastrecht door voorzitter (burgemeester) Pieter Paans geïnstalleerd als commissielid van Pro Krimpenerwaard. Tim staat op plaats 4 van de kieslijst van Pro Krimpenerwaard voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.


Krimpens Sportdebat

krimpen a/d ijssel • De Krimpense politieke partijen gaan  vrijdagavond 25 februari met elkaar in debat over hun plannen voor sport en bewegen de komende vier jaar. 

Op 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Daarom organiseert Optisport in samenwerking met Synerkri het Krimpens Sportdebat. Hieraan nemen negen politieke partijen deel. 

De politieke vertegenwoordigers worden op een sportieve manier uitgedaagd om duidelijk te maken wat zij de komende vier jaar voor sport en bewegen in Krimpen aan den IJssel willen betekenen. Onder leiding van Marvin Visser, een deskundig en onafhankelijk gespreksleider, worden op een sportieve manier de degens gekruist. 

Aanmelden
Het debat vindt plaats in de theaterzaal van De Tuyter. Aanvang is 19:30 uur, de toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail: cees@synerkri.nl.


Winnaars boutavonden

berkenwoude • De boutavond van FC Perkouw kende maar liefst twee winnaars. Door de coronamaatregelen was er vanzelfsprekend geen feestavond, maar werd er wel een loterij georganiseerd. Dankzij de sponsors COOP De Jong in Stolwijk en PLUS Vergeer in Ouderkerk a/d IJssel konden Stefan Blok en Frank Wielaard zich een minuut uitleven in deze gulle supermarkten.