Wandeling 'Samen op Pad'

schoonhoven • De Oranjeplaats in Schoonhoven is morgen (woensdag) het startpunt van een wandeltocht door de regio. De stichting 'Samen op Pad' heeft een route uitgezet over 25 kilometer. 

Het is de derde keer dat Schoonhoven het vertrekpunt is voor deze stichting. Voormalig leraar aardrijkskunde en fanatiek wandelaar Huib Bavelaar is nauw betrokken bij de organisatie. Sinds enkele jaren is hij actief bij Samen op Pad, sinds afgelopen maand als voorzitter.
Corona heeft 'Samen op Pad' de afgelopen twee jaar parten gespeeld. Vorige week woensdag werd, na lange tijd, weer een route gelopen door de Betuwe. Het parcours op woensdag 16 februari loopt door de binnenstad naar Willige Langerak, Cabauw en Lopik. Op twee plaatsen is een wagenrustplaats voor verzorging en een versnapering. Ook in dorpshuis De Schouw in Lopik is gelegenheid om iets te nuttigen.
De stichting werd veertien jaar geleden ongericht in Putten. 'Niets moet maar alles mag', is het motto. De opbrengsten van de groepswandelingen komen ten bate van twee goede doelen. Gemiddeld zijn er 70 tot 100 deelnemers per wandeling. Volgens voorzitter Bavelaar is dit een ideale groepsgrootte om één en ander beheersbaar te houden.

Verzamelen kan woensdag 16 februari tussen 09.00 en 10.00 uur bij Welzijn Krimpenerwaard aan de Oranjeplaats. De kosten voor deelname bedragen 3 euro per persoon. De volgende wandeling is de Willem de Zwijger Wandeldag op zaterdag 26 maart.