Geen ‘Shakespeare in de Loet’ vanwege ophef

krimpenerwaard • Stichting Shakespeare in de Loet heeft vanwege de ontstane ophef een streep gezet door de (acht) theatervoorstellingen, die in september in het Loetbos gepland waren. 

Theo Ham namens de organisatie: "Reden hiervoor is de gerezen twijfel over het draagvlak binnen de gemeente Krimpenerwaard.”
Meer concreet: De VVD en ChristenUnie waren afgelopen weken kritisch over het subsidiebedrag van 125.000 euro, dat door het college aan het evenement Shakespeare in de Loet was toegekend. Beide partijen vonden dat dit bedrag beter ten goede kon komen aan bestaande verenigingen/instellingen binnen de Krimpenerwaard om activiteiten op cultureel vlak te organiseren.
"Jammer dat het zo gelopen is”, vindt Theo Ham. "Stichting Shakespeare in de Loet had voor ogen verbindende voorstellingen te organiseren door en voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Het zou de start zijn van meer activiteiten, die alle tot doel hadden om de sociale cohesie te versterken en de drempels tot deelname aan culturele activiteiten te verlagen. We betreuren het enorm dat een professioneel initiatief, dat als doel had te zorgen voor onderlinge verbinding, juist blijkt te zorgen voor verdeeldheid. We konden daarom niet anders besluiten dan te stoppen met onze activiteiten.