• Enkele deelnemers aan de Verhalengroep.
• Enkele deelnemers aan de Verhalengroep.

Themakoffer vol herinneringen

krimpen aan den ijssel • De bijeenkomst van de Verhalengroep van KrimpenWijzer, in buurtkamer de Sperwer, stond woensdag in het teken van een herinneringskoffer, samengesteld door de bibliotheek. 

"Bij de Verhalengroep gaat het om luisteren en vertellen rondom thema's uit ieders leven”, licht Jowendy van der Graaf, seniorenadviseur en sociaal Werker KrimpenWijzer, toe. "De koffers van de bibliotheek, gevuld met boeken, dvd's en andere materialen, zijn een hulpmiddel om met (dementerende) ouderen of afasiepatiënten herinneringen uit het verleden op te halen.” De deelnemers aan de Verhalengroep delen aan de hand van een thema een persoonlijke belevenis en/of herinnering. Jowendy: "Tijdens de bijeenkomst van woensdag hebben we de herinneringskoffer ‘dagelijks leven van toen' gebruikt. De bijeenkomsten worden begeleid door twee vrijwilligers. De groep heeft een vaste samenstelling van maximaal tien personen en komt om de week op woensdag bij elkaar. Wie ook interesse heeft om deel te nemen of om eens de sfeer te proeven, is van harte welkom.” Aanmelden kan via welzijn@krimpenwijzer.nl of 06-22760666.
De herinneringskoffers -met acht verschillende thema's- kunnen door werkers in de ouderenzorg met een instellingsabonnement worden geleend, maar ook door particulieren (bijvoorbeeld mantelzorgers) met een standaardabonnement. Meer informatie: 0180-513995.