Natalie van Hoorn is sinds drie maanden wijkagent in Krimpen aan de Lek.
Natalie van Hoorn is sinds drie maanden wijkagent in Krimpen aan de Lek. Foto: John Wijntjes

Natalie van Hoorn is de nieuwe wijkagent in Krimpen aan de Lek

Algemeen

KRIMPEN AAN DE LEK • Natalie van Hoorn (50) is zo’n drie maanden actief als wijkagent in Krimpen aan de Lek. Tijd voor een kennismaking.

Eén ding is zeker; het huidige werkgebied van Natalie is totaal niet te vergelijken met haar vorige standplaats. “Ik was hiervoor wijkagent in het centrum van Rotterdam. Dan is Krimpen aan de Lek wel heel anders. Iedereen begroet je en zwaait naar je. Kinderen komen naar je toe met allerlei vragen, in plaats van dat ze van je wegrennen. Anders dan dat ik gewend ben, maar wel heel leuk.” Daarnaast is haar werkgebied veel groter. “Ik ben van zes vierkante kilometer naar 160 vierkante kilometer gegaan. Dat is niet allemaal Krimpen aan de Lek, maar ook als er in het buitengebied een 112-melding is, kan ik daar op af worden gestuurd.” 

Verkeersveiligheid
Natalie wil graag zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor de inwoners van Krimpen aan de Lek. Daarom is ze vaak in het dorp te vinden. “Ik rijd dan rond in de auto, maar het plan is om ook meer op de fiets te gaan doen.” De wekelijkse markt op vrijdag is voor de wijkagent ook altijd vaste prik. “Dan loop ik rond en maak een praatje. Dat is heel leuk, maar ook nuttig. Mensen vertellen me waar ze mee zitten.”

Waar de inwoners dan bijvoorbeeld mee komen? “De verkeerssituatie in het centrum. Mensen geven aan dat ze vinden dat er vaak hard gereden wordt en ze zebrapaden missen.” Het leuke van haar werk vindt Nathalie dat ze daar meteen op kan acteren. “We hebben recent al een snelheidscontrole gedaan en dat gaan we in de toekomst ook een paar keer doen, telkens op andere tijdstippen.” Ook kijkt de politie samen met de gemeente Krimpenerwaard naar de verkeersveiligheid in het centrum van Krimpen aan de Lek.  

Drugsgebruik is een ander probleem, stelt Nathalie. “Er wordt volgens inwoners gedeald en er is veel drugsgebruik onder jongeren. Daar schrik ik wel van. We gaan hier zeker mee aan de slag.” De wijkagent onderstreept nog een keer het belang van het melden van verdachte situaties. Van een auto die ergens al een tijd staat tot een buurman waar de gordijnen nu wel heel lang dicht blijven. “Anders weet ik het wellicht niet, ik kan niet overal zijn. De inwoners hebben meer zicht op wat er speelt in het dorp.” 

Spreekuur
Elke vrijdag houdt Natalie van 13:00 tot 14:30 spreekuur in het Cultuurhuis. Inwoners van Krimpen aan de Lek kunnen dan bij haar terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over verdachte dingen die ze gezien of meegemaakt hebben. “Mensen kunnen eventueel ook aangifte bij mij doen. Dat moet eigenlijk op afspraak op het politiebureau in Bergambacht, maar mochten mensen bijvoorbeeld slecht ter been zijn dan kan het ook tijdens het spreekuur.”

Natalie is ook bereikbaar via Instagram: @pol_lekkerkerk_krimpenadlek. Daarnaast kunnen mensen bellen naar 0900 8844 en vragen om een terugbelverzoek. “Dan neem ik zo snel mogelijk contact op.”