Er wordt sinds deze week hard gewerkt om het gebouw aan de Noord klaar te maken voor de komst van de asieldieren.
Er wordt sinds deze week hard gewerkt om het gebouw aan de Noord klaar te maken voor de komst van de asieldieren. Foto: Aangeleverd

Dierenasiel Gouda verhuist tijdelijk naar Krimpen a/d IJssel

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het Dierenopvangcentrum Gouda verhuist tijdelijk naar het voormalige asiel aan de Noord 102 in Krimpen aan den IJssel. Die locatie sloot in november voor in ieder geval een half jaar de deuren. De asieldieren - zowel honden als katten - uit Gouda zullen tot ongeveer augustus in Krimpen verblijven. Het is nog onduidelijk wat er daarna met het Krimpense dierenasiel gaat gebeuren.

Het dierenasiel in Gouda dateert uit 1974 en krijgt een flinke update, zodat het gebouw weer voldoet aan de huidige eisen voor een dierenopvangcentrum op het gebied van dierenwelzijn, hygiëne en duurzaamheid. Omdat de verbouwing zorgt voor overlast voor mens en dier en er stress bij de dieren kan ontstaan, is er besloten tijdelijk naar het leegstaande pand in Krimpen te verhuizen. 

In Gouda staat tijdens de verbouwing nog wel een verplaatsbare unit, die dienst zal doen als aannamepunt voor (zwerf)dieren en afstandsdieren. De dieren worden vervolgens van daaruit naar de locatie in Krimpen gebracht, waar zij alle zorg krijgen die ze nodig hebben. 

Er wordt sinds deze week hard gewerkt om het gebouw aan de Noord klaar te maken voor de komst van de asieldieren. Het is de bedoeling dat die vrijdag 18 februari gaan verhuizen. Zodra de dieren gesetteld zijn, kunnen mensen die mogelijk een dier willen adopteren ook daadwerkelijk in Krimpen terecht voor adoptie. Op de facebookpagina van Dierenopvangcentrum Gouda staat meer informatie en worden ook regelmatig asieldieren voorgesteld.