Links Kirsten Jaarsma en rechts Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen.
Links Kirsten Jaarsma en rechts Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen. Foto: Wijntjes Fotografie

Leefbaar Krimpen wil de grootste partij worden, kandidatenlijst telt 25 namen

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Leefbaar Krimpen heeft dinsdag 8 februari haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart aanstaande. De lijst telt 25 namen. ‘We zijn trots op onze kandidaten: een prachtige doorsnee van onze inwoners. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Extra trots zijn we op het feit dat we bijna net zo veel vrouwen als mannen in ons team hebben. Diversiteit is voor Leefbaar erg belangrijk’, laat de partij weten.

Leefbaar Krimpen geeft aan  in maart voor het beste resultaat te gaan: de grootste partij van Krimpen worden. ‘Veel mensen zijn de landelijke politiek meer dan zat. Leefbaar is en blijft dé lokale partij van Krimpen. De Krimpenaar staat bij ons centraal. Dat is ons uitgangspunt al sinds 2002’, aldus de Leefbaren.

Oude bekenden
Met Micha van Heemst (21 jaar), Lieke Suijk (15 jaar) en Wesly Bernhard (18 jaar) zijn binnen Leefbaar ook de jongeren vertegenwoordigd. Er staan ook een aantal vertrouwde namen op de kandidatenlijst. Jeffrey van der Elst staat op plaats twee. Oscar Suijk, Ricardo Barkey en Daniël Ratzon staan respectievelijk op plaatsen drie, vier en vijf. Op plaats één staat een oude bekende in de Krimpense politiek: Kirsten Jaarsma. ‘Met Kirsten Jaarsma op plek één hebben we een kanjer met een groot hart voor onze gemeente. Zij is al sinds 2009 actief in de Krimpense politiek, als gemeenteraadslid maar ook in de rol van wethouder. Haar enthousiasme om het verschil te maken voor onze inwoners delen wij.’

Nieuwe gezichten
Nieuw in de politiek, maar bekende gezichten voor veel Krimpenaren: Fred de Groot en Cora van der Sluis. Veel inwoners kennen Fred als voormalig uitbater van sportcafé de Boog. Cora is een bekend gezicht in Oud Krimpen waar zij zich als vrijwilliger inzet voor een gezellige wijk, onder andere met de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt in de Tuinstraat.

Krimpenaren gaan de komende weken de kandidaten van ‘Team Leefbaar’ in het dorp en tijdens de diverse debatten veelvuldig tegenkomen. Alle kandidaten staan op www.leefbaarkrimpen.nl/team-leefbaar.