Steunpunt Midden-Holland zoekt vrijwilligers

regio • Als het levenseinde dichtbij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden en/of buren van groot belang. Mantelzorgondersteuning van vrijwilligers kan dan uitkomst bieden.

“Wat veel mensen niet weten is dat we deze ondersteuning bij de mensen thuis of in het wooncentrum aanbieden”, meldt Annette Bekker van Steunpunt Midden Holland. “Als vrijwilliger Ondersteuning Thuis neem je de taak van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger even kan bijtanken, een boodschap doen of bijslapen.” 

Als thuisblijven niet mogelijk is, is het bijna-thuis-hospice een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen. Vrijwilligers werken hier twee keer per week vier uur in het hospice te Gouda of Waddinxveen. De eerstvolgende training vindt plaats in maart en april. 

Meer informatie via: www.steunpuntmh.nl


Lezing René Kappers

krimpen a/d ijssel • De Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Rotterdam, organiseert zaterdag 12 februari (13.30 uur) een lezing in de Vijverhoek te Krimpen a/d IJssel. René Kappers vertelt belangstellenden alles over het zilversmidsgeslacht Geelen uit Schoonhoven. Het wordt een mix van mensen, hun producten en genealogische theorie. Zowel leden als niet-leden zijn welkom tijdens deze bijeenkomst. De entree is gratis, aanmelden kan via: secretaris-rtm@ngv.nl (onder vermelding van het aantal personen).