Pieter Paans 'on tour'

haastrecht • De nieuwe burgemeester Pieter Paans bezoekt de komende tijd alle kernen van de gemeente Krimpenerwaard om kennis te maken met de inwoners. Haastrecht was vrijdag als eerste aan de beurt. Na een wandeling door de Overtuin (zie foto hiernaast) werd een bezoek gebracht aan bedrijventerrein Galgoord en de Kleine Betuwe. En via een korte rondleiding door Gemaal de Hooge Boezem achter Haastrecht volgde een lunch in Het Witte Hof met bestuursleden van Ondernemersvereniging Haastrecht. De tour werd vervolgd met een bezoek aan zwembad 'Natuurlijk De Loete', Theater Concordia en de Haastrechtse wijk de Agterpoort. Tot slot vertelden twee jongeren hoe ze denken over hun woonplaats en wat ze graag zouden willen richting de toekomst.


Patrick Roest in thriller naar zilver

beijing/lekkerkerk • Patrick Roest heeft zondag op de Olympische Spelen een zilveren medaille gewonnen op de 5 kilometer schaatsen.

De Lekkerkerker kwam kapot over de streep na zijn race. Hij zette 6.09,31 op de klokken: een Olympisch record. Hij leek daar zelf niet tevreden mee, maar uiteindelijk beten zijn concurrenten één voor één hun tanden daarop stuk. Behalve topfavoriet Nils van der Poel dan in de laatste race. De Zweed won de 5 kilometer door een ware eindsprint in te zetten in de laatste ronde: 6.08,84. De Noor Hallgeir Engebråten werd derde.
Patrick Roest zei na afloop voor de camera van de NOS een dubbel gevoel te hebben: "Het is weliswaar zilver op de Olympische Spelen, en daar moet je blij mee zijn, maar ik was zo dichtbij...” De Lekkerkerker wist ook dat hij alles gegeven had: "Ik was totaal naar de kloten. Natuurlijk baal ik nu, maar aan de andere kant kon ik niet harder en zat ik Nils van der Poel dichter op de huid dan vooraf gedacht. En daar ben ik richting de 10 kilometer (aanstaande vrijdag, red.) dan wel weer tevreden mee.”