Debat over wonen in de Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Vertegenwoordigers van de politieke partijen in de gemeente Krimpenerwaard gaan donderdag 24 februari in debat over de toekomst van het wonen. 

De wooncrisis is hét thema in de landelijke en lokale politiek. Alle reden voor de lijsttrekkers in de gemeente Krimpenerwaard om hierover met huurders en woningcorporaties in debat te gaan.

Vanuit theaterzaal Concordia in Haastrecht krijgen de deelnemers de gelegenheid om in drie ronden te discussiëren over woningnood, leefbare wijken en verduurzaming. Tijdens het debat komt ook de mening naar voren van digitale toeschouwers.

Aan de orde komen vragen als: hoe pakken we het woningtekort aan? Waar moet er worden gebouwd? En: Hoe zorgen we ervoor dat mensen prettig (samen) wonen in buurten en wijken? Het debat is 24 februari tussen 19.30 en 21.30 uur digitaal te volgen via een livestream van RTV Krimpenerwaard.

De deelnemers aan het debat: Pascal van der Hek (Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard), Pascal Zuijderwijk (VVD), Jan Verburg (SGP), Irma Bultman (CDA), Johan Slöetjes (Lokaal op 1), Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard), Ton van Dorp (ChristenUnie), Sandro Kovacic (PvdA/Groen Links), Jan van der Zwaart (D66) en Jeffrey van der Elst (Leefbaar Krimpenerwaard).

Het debat wordt georganiseerd door QuaWonen, Groen Wonen Vlist, Beter Wonen en Mozaïek Wonen. Zij vormen gezamenlijk de federatie van Woningcorporaties in de Krimpenerwaard.