Intentieovereenkomst project 'Molenpark'

bergambacht • Het college van B&W heeft een intentieovereenkomst gesloten met Adriaan van Erk Ontwikkeling BV voor woningbouw in het plangebied ‘Molenpark Bergambacht’. Beide partijen gaan de ruimtelijke en financiële haalbaarheid van het project onderzoeken.

Plangebied Molenpark, aan de noordwestelijke rand van de dorpskern Bergambacht, is circa 4 hectare groot. Adriaan van Erk BV en Boogaard BV zijn grondeigenaren. 

Agrarisch
Het gebied wordt begrensd door de bedrijven van Van Erk en Boogaard, de provinciale weg N207, de Molenlaan en de Kadijkselaan. Voor de te ontwikkelen woonlocatie geldt nu het bestemmingsplan Dorpsgebied 2011 en daarmee voor het grootste deel de bestemming agrarisch.
B&W in een toelichting: ‘Onderdeel van de intentieovereenkomst zijn afspraken over de kosten, de rol en verantwoordelijkheden van beide partijen en een plan van aanpak voor de participatie. Om woningbouw mogelijk te maken is een wijziging van de bestemming nodig, waarvoor in een later stadium een juridisch-planologische procedure doorlopen moet worden’.
Op dinsdag 15 februari informeert B&W de gemeentelijke adviescommissie nader over plan Molenpark.