• De initiatiefnemers nodigen belangstellenden uit voor de cursus 'Geestelijke Groei'.
• De initiatiefnemers nodigen belangstellenden uit voor de cursus 'Geestelijke Groei'. Foto: aangeleverd

Jongeren organiseren cursus ‘Geestelijke Groei’

Algemeen

KRIMPENERWAARD • ‘Hart voor de Krimpenerwaard’ biedt belangstellenden de cursus Geestelijke Groei aan. Bijzonder: de cursus wordt georganiseerd door vier jongeren. 

“Geestelijke Groei is een methode om gezamenlijk in de Bijbel op zoek te gaan naar thema’s van het christelijk geloof”, licht een van de vier initiatiefnemers, de 19-jarige Leanne Alblas uit Berkenwoude, toe. “De cursus wordt gegeven aan de hand van een thematisch opgesteld werkboek, waarbij de lessen iedere veertien dagen worden gehouden, te beginnen op 15 februari. Deze bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en bestaan uit zingen, uit de Bijbel lezen, een spreker, koffiepauze en bespreking van het thema in groepjes. Iedereen is van harte welkom, ongeacht kerkelijke achtergrond of leeftijd.”

Welkom
De vier jongeren, naast Leanne zijn dat Wiggert Pols (22), Gabor Szegedi (24) en Rhodé van de Werken (16), komen regelmatig bij bemoedigingssamenkomsten die door ‘Hart voor de Krimpenerwaard’ zijn opgezet. Leanne: “Dit is een organisatie zonder specifieke kerkelijke achtergrond. Iedereen van welke leeftijd of kerkelijke achtergrond dan ook is welkom om met elkaar God groot te maken.”

Vervolgens: “Vanuit deze samenkomst kwam de vraag of er mogelijk een bijbelstudie georganiseerd kon worden om het geloof in God te versterken. Wij merkten ook dat mensen in onze omgeving, jong en oud, daar mee worstelen. Eén van de oprichters van de organisatie Hart voor de Krimpenerwaard vroeg aan  Wiggert en mij of wij een cursus Geestelijke Groei wilden opzetten.”

Leren
Die uitdaging gingen Leanne en Wiggert niet uit de weg: “Ik ben leerling-verpleegkundige in het IJsselland ziekenhuis. Mijn leven staat in het teken van God. Mijn relatie met God wil ik ook altijd vergroten. Daarom vind ik het mooi om deze cursus te mogen leiden met elkaar. En ik hoop er zelf ook veel van te leren”, aldus Leanne.

Om de taken behapbaar te houden, vroegen Wiggert en Leanne er beiden iemand bij, waardoor de organisatie nu vier ‘man’ sterk is. Leanne tenslotte: “We merken dat we hier met z’n allen erg enthousiast van worden. Dit is iets is wat God van ons vraagt.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: geestelijkegroei@hartvoordekrimpenerwaard.nl

Zie voor meer informatie de website.