• Wilco en Sarah Scheer met hun kinderen: de familietraditie zet zich voort in Onder de Molen.
• Wilco en Sarah Scheer met hun kinderen: de familietraditie zet zich voort in Onder de Molen. Foto: Spaay Fotografie

Wilco Scheer neemt pannenkoekenrestaurant Onder de Molen over

Zakelijk

BERGAMBACHT • Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen heeft een nieuwe eigenaar: Wilco Scheer. De 29-jarige ondernemer bruist van het enthousiasme.

“Onder de Molen wil meer zijn dan een pannenkoekenrestaurant”, steekt Wilco Scheer van wal. “Om die reden hebben we de kaart uitgebreid met een aantal andere gerechten en diverse lunchmogelijkheden. Daarnaast bieden we alle faciliteiten voor bezoekers die hier hun feest, partij of receptie willen houden. Kortom, we bieden een breed pakket aan met twee grote gemene delers: gastvrijheid en kwaliteit.”

Familietraditie
Wilco Scheer nam de regie van Onder de Molen onlangs over van zijn ouders Ad en Jacky Scheer en zet daarmee een lange familietraditie voort.

“Ik ben met horeca opgegroeid”, vertelt de jonge ondernemer. “Als kind vond ik het al fascinerend: al die leuke dingen die mijn ouders organiseerden. Later besloot ik er ook zelf mijn beroep van te maken en volgde ik de daarvoor benodigde opleidingen. Vanaf 2008 doorliep ik alle geledingen van het bedrijf. Ik begon als assistent-medewerker in de bediening om te eindigen als restaurantmanager. Langzaam maar zeker groeide ik in een leidinggevende rol.” 

Toen zich eind vorig jaar de gelegenheid voordeed om Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen over te nemen, besloot hij de uitdaging aan te gaan. “Ik voelde dat ik er aan toe was om zélf verantwoordelijk te zijn voor een onderneming en mijn eigen ideeën over horeca in de praktijk te brengen.”

Verder ontwikkelen

Onder de Molen wil zich verder ontwikkelen tot een zaak waar klanten de hele dag (inclusief vanaf 17 april de zondag) terecht kunnen voor een kopje koffie/thee met een gebakje, lunch, high tea, ambachtelijke pannenkoeken in 35 varianten en een flink uitgebreide dinerkaart. Daarnaast worden er op de woensdag en zaterdag poffertjes gebakken in het rustieke restaurant aan de Molenlaan, kan het restaurant dienen als feestlocatie en verzorgt Onder de Molen uitgebreide catering.

De vertrouwde samenwerking met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard blijft intact. “Uiteraard”, zegt Wilco Scheer. “De deelnemers en hun begeleiders zijn er op doordeweekse dagen van 10.00 tot 16.00 uur om iedereen met een glimlach te bedienen. Na 16.00 uur en in het weekend neemt onze eigen avondploeg het over. Alles bij elkaar ziet het plaatje er mooi en compleet uit. Kom gerust eens een kijkje nemen, zou ik willen zeggen.”

Jan Timmer