Bestuurslid Eddy Stoel van gymnastiekvereniging Kdo Krimpen kreeg deze week een boompje uit handen van Jan van de Water.
Bestuurslid Eddy Stoel van gymnastiekvereniging Kdo Krimpen kreeg deze week een boompje uit handen van Jan van de Water. Foto: Aangeleverd

Jan van de Water (Krimpens Belang): ‘Mogelijkheden sporten in de openbare ruimte te beperkt’

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Krimpenaar Jan van de Water vindt de mogelijkheden voor sporten in de openbare ruimte, zoals sportveldjes en buitenfitness apparaten, in zijn woonplaats te beperkt. Om hier aandacht voor te vragen, deelt hij de eerste week van februari gratis boompjes uit aan buitensportverenigingen en inwoners in Krimpen. “Sporten is gezond, maar sporten in een groene omgeving is nog gezonder”, aldus het kandidaat-gemeenteraadslid voor Krimpens Belang.

Jan van de Water (52) sport bijna zijn hele leven in Krimpen aan den IJssel en omgeving. Na 12 jaar korfballen bij KOAG en 23 jaar volleyballen bij VC Krimpen heeft het hardlopen bij AV-MTK hem nu te pakken. Hij vindt het heerlijk om in de openbare ruimte te sporten. “Helaas zijn de mogelijkheden hiervoor veel te beperkt. Ik wil mij dan ook sterk maken voor meer mogelijkheden om te sporten in de openbare ruimte, zoals meer sportveldjes en buitenfitness apparaten.”

Een echt sporthart
“Het is niet gek dat ik bij de lokale partij Krimpens Belang terecht ben gekomen”, zegt Jan. “Deze partij viel mij op, omdat zij een echt sporthart hebben. Zij hebben zich in de afgelopen jaren veel ingezet voor de Krimpense sportverenigingen. Zo hebben zij zich onder andere sterk gemaakt voor de financiële compensatie van buitensportverenigingen, meer (multifunctionele) sporthallen, de veiligheid en hygiëne van het zwembad en de het behouden van de eerder afgesproken huurprijzen van de sportverenigingen.”

Gratis boompjes
Om aandacht te vragen voor meer sportmogelijkheden in de buitenruimte gaat Jan gratis boompjes uitdelen aan buitensportverenigingen en inwoners van Krimpen. “Sporten is gezond, maar sporten in een groene omgeving is nog gezonder”, aldus Jan. Het kandidaat-gemeenteraadslid bezoekt de eerste week van februari Krimpenaren van verschillende sportverenigingen om hen een boompje te overhandigen als symbool voor het buitensporten. Zo sprak hij onder andere met bestuurslid Eddy Stoel van gymnastiekvereniging Kdo Krimpen, voorzitter Ellen Boom van AV-MTK en DCV-voorzitter Luke Verkerk.